Hlavní obsah

Kinohit Vybíjená nese výraznou stopu RockOpery Praha

Novinky, Tomáš Kopečný

RockOpera Praha se ve středu 25. března vrátí opět do starořeckých Théb. Od 19 hodin se tak mohou příznivci této unikátní hudební scény těšit na první díl antického cyklu Oidipus Tyranus. V jedné z hlavních rolí rockové opery Oidipus Tyranus se představí i zpěvák Viktor Dyk.

Foto: Archív RockOpera Praha

Zpěvák a výrazná tvář RockOpery Praha Viktor Dyk je podepsaný autorský pod ústřední písni k filmu Vybíjená, který právě promítají česká kina.

Článek

Stabilní člen RockOpery Praha se v současnosti veřejnosti představil jako textař. Otextoval totiž titulní píseň kinohitu Vybíjená s populární Partičkou v hlavní roli. Kromě pravidelného účinkování v RockOpeře Praha se Viktor Dyk realizuje v celé řadě dalších projektů, takže jeho angažmá ve Vybíjené není takovým překvapením.

„Zpívám, píšu, skládám a produkuji hudbu, účinkuji v RockOpeře. Ta různorodost a pestrost práce mě baví a naplňuje. Rád využívám odlišných příležitostí a miluji nové výzvy, které mi život přináší! I proto jsem přijal nabídku kamaráda Jirky Chlumeckého složit text na jeho hudbu pro novou komedii Vybíjená,“ uvedl Viktor Dyk, kterého s herci Partičky pojí přátelství z dob, kdy se tento populární pořad na scéně RockOpery natáčel. 

Pod rockovou operou Oidipus Tyranus jsou podepsána jména Milana Steigerwalda, Pavly Forest a Romana Štolpy. Hudebně dramatické dílo vzniklo na motivy Sofoklovy antické tragédie a přináší temný příběh o nevyhnutelnosti lidského osudu, o pýše a prchlivosti, krvesmilstvu i otcovraždě. V hlavních rolích se představí Jan Toužimský, Kamil Střihavka a Viktor Dyk.

„Inscenaci Oidipus Tyranus jsme poprvé hráli již v roce 2010, ale i po letech mě ten strhující a živelný příběh nepřestává bavit. Každé představení má neopakovatelnou atmosféru, kterou podtrhují i stylové kostýmy a masky, akrobatické a taneční prvky, ohnivá show, světelné efekty, hudba. Má to prostě náboj a obrovskou energii, což platí i pro mou roli Kreonta,“ chválí Viktor Dyk netradiční zpracování klasického díla, jenž velmi působivě spojuje tvrdou rockovou až metalovou muziku, divadelní představení a nový cirkus. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám