Hlavní obsah

Kino Čakan čekají další opravy, "letňák" zahajuje provoz

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V roce 2013 bylo domažlické kino Čakan digitalizováno a bylo opraveno hlediště. Návštěvnost od té doby vzrostla a nyní se chystají další úpravy. Stavební práce budou probíhat během letní odstávky, kdy je v Domažlicích v provozu letní kino. To sezonu zahájí 1. července.

Článek

Rozhodnutí zdigitalizovat kino vedení Městského kulturního střediska v Domažlicích rozhodně nelituje. "Návštěvnost nám díky aktuálnosti dramaturgie a premiérovým titulům vzrostla. Například v listopadu 2011 navštívilo kino Čakan 865 diváků a ve stejném měsíci v roce 2014 jich bylo 1340," hodnotí ředitel MKS v Domažlicích Kamil Jindřich.

Mezi nejoblíbenější filmy patří premiérové tituly, české filmy a také filmová představení pro děti. Vedení MKS v Domažlicích nyní připravuje také takzvaný alternativní program. "Již jsme začali uvádět přenosy a záznamy baletních představení a chystáme také uvedení několika oper. Rádi bychom se více věnovali založení tradice filmových klubů. Vše ale samozřejmě bude záležet na zájmu veřejnosti," uvádí Jindřich.

Další stavební práce čekají v následujících měsících také kino Čakan, které naposledy promítá 14. června. Během letní odstávky dojde ke kompletní rekonstrukci vstupu. "V příštím roce dále počítáme s opravou toalet a výstavbou nové šatny. Poslední etapou bude vybudování nového zázemí pro loutkové divadlo," upřesňuje starosta Domažlic Miroslav Mach.

Letní kino v Domažlicích se veřejnosti poprvé otevře 1. července. "Program v těchto dnech dokončujeme. Na našich webových stránkách bude zveřejněn v červnu," upozornil Jindřich.

A na jaké novinky se mohou diváci těšit? "Místo tradičního týdenního festivalu Letňák jsme letos zvolili jinou variantu. Několik představení věnujeme dětskému publiku, aby si o letních prázdninách mohlo vychutnat při dětských titulech atmosféru tohoto venkovního areálu. Všichni se tedy již nyní mohou těšit na Letňák dětem, kdy jedním z večerních představení pro děti bude také Dětské kino s Českou televizí, což je projekt, který vznikl na základě mediálního partnerství České televize a letošních Chodských slavností. Dětští diváci uvidí to nejlepší z televizních Večerníčků," prozrazuje ředitel MKS.

Také domažlické letní kino přitom projde v budoucnu nemalou proměnou. Vedení města totiž chystá kompletní revitalizaci zeleně. "Oslovili jsme odborného certifikovaného arboristu a chtěli jsme, aby prověřil stav stromů z hlediska jejich bezpečnosti," vysvětluje Jindřich. V "letňáku" je totiž celá řada starších stromů a areál byl navíc výrazně postižen větrnou smrští v srpnu 2013. Budoucí kompletní úprava zeleně by měla celý prostor upravit, zkrášlit a také zatraktivnit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám