Hlavní obsah

Kašperské Hory budou v březnu nabité kulturními zážitky

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kašperskohorští jsou nesmírně agilní. Neustále něco vymýšlejí, a to je dobře. V každou roční dobu se tu něco děje, pokud ne ve městě, tak na hradě, městu patřícím. Na březen si vymysleli spoustu slavení, hudby a zábavy. Osmého března se vždy slavil Mezinárodní den žen, bude se připomínat i nyní.

Foto: infocentrum Kašperské Hory

Vojta Kiďák Tomáško

Článek

MDŽ nebylo, jak se traduje, jen povinné gratulování a karafiáty s chlebíčky, byl to svátek žen, které si ale zaslouží pozornost po celý rok. 

Nejdříve kytky, potom Kiďák se svými písničkami

V Horském klubu je připraveno setkání s floristkou Hanou Kindelmannovou Šebestovou. Od 17.00 se můžete inspirovat jarními a velikonočními vazbami květin z dílny mistryně České republiky ve floristice (vstupné 30 Kč).

Od 19.00 v kašperskohorském kině vystoupí legendární písničkář Vojta Kiďák Tomáško. Zazní spousta písniček - nebude chybět Toulavej, Zelená košile, Náklaďák do L. A., Brčko, Sobotní blues a další známé songy. Speciální věnování a píseň připravil muzikant všem ženám k jejich svátku. (Vstupenka na koncert stojí 80 Kč, při zakoupení vstupenky na akci Jarní vazby floristky Hany Kindelmannové Šebestové je možné využít zlevněné vstupné na koncert za 50 Kč.)

Trocha parodie s Merkelovou a Jolie

V sobotu 16. března přiveze Divadlo Zaseto do kašperskohorského kina divadelní parodii na známou televizní show. Shoes Jana Krause od 19.00 nabídne pořádnou dávku humoru, nadsázky a samozřejmě svébytného „moderátora“ se čtveřicí „vzácných hostů“. Na červenou sedačku tentokrát usednou Eva a Vašek, Angela Merkelová a Angelina Jolie.

Jarní hudební událostí bude v kině 24. března od 15.00 koncert Veselé trojky Pavla Kršky rovněž v kašperskohorském kině. Muzikanti z Blanenska jsou známí z televize: jejich polky a valčíky zná hlavně starší generace posluchačů. 

Předprodej vstupenek zajišťuje Městské kulturní a informační středisko na radnici, nebo na telefonu 376 503 413.

Reklama

Výběr článků

Načítám