Hlavní obsah

Karlštejn nabízí zimní prohlídky a adventní program

Novinky, Lukáš Kunst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrad Karlštejn je jedním z mála hradů v České republice, který je otevřený pro veřejnost i v zimě a kromě prohlídek vánočně vyzdobného hradu nabízí také Rybovu mši vánoční a vánoční koncert skupiny CHAIRE.

Foto: Management správy hradu

Zimní hrad Karlštejn

Článek

Zatímco většina památkových objetků uzavírá své brány veřejnosti již s posledním říjnovým víkendem, hrad Karlštejn je otevřen také v zimě.

Zimní atmosféru hradu a vánoční výzdobu je možné si prohlédnout v prosinci o víkendech. Od 25. prosince 2011 do 8. ledna 2012 je hrad Karlštejn otevřen dokonce denně kromě pondělí 2. ledna 2012. Otevírací doba v tomto období je od 10:00 hod. do 15.00 hod.

Zimní hrad Karlštejn využívá již tradičně stále více turistů, kteří o vánočních svátcích přijíždějí s rodinami a přáteli aby si vánoční atmosféru užili společně jinak, než sledováním televizních programů.

Kromě prohlídek vánočně vyzdobeného hradu je možné na nádvoří ochutnat také vánoční svařák či punč, vyrazit si vlastní minci u mistra pregéře, nebo zajít na některý z připravových vánočních koncertů.

V neděli 18. prosince 2011 se na náměstí pod hradem uskuteční Karlštejnský královský advent, jehož program naleznete ZDE.

Karlštejnem se již několik lel pravidelně nesou tóny slavné Rybovy mše vánoční v podání smíšeného pěveckého souboru SLAVOŠ z Berouna. Pro velký zájem se "Rybovka" koná hned dvakrát za sebou. V letošním roce ji můžete zažít již v neděli 18. prosince, a to od 17:00 hod. a od 19:00 hod. Vstupenky je možné zakoupit online ZDE, nebo si vstupenky rezervovat na tel. č. 311 681 617 či na e-mailu rezervace-karlstejn@stc.npu.cz.

Rybovou mší vánoční však vánoční koncerty na Karlštejně nekončí. 27. prosince 2012 od 18:00 hod. vystoupí na Karlštejně uznávaná vokálně instrumentální skupina CHAIRE, jejíž koncerty v Praze bývají zcela vyprodané. Stalo se již milou tradicí, že si účastníci koncertu CHAIRE nosí s sebou zvonečky, kterými se do programu zapojují. Vstupenky je možné zakoupit online ZDE, nebo rezervovat na tel. 311 681 617 či na e-mailu rezervace-karlstejn@stc.npu.cz

Hrad Karlštejn, který je v letních měsících jednou z nejvyhledávanějších památek v České republice, působí v zimních měsících velmi klidně a pohodová sváteční atmosféra se pak snadno přenáší na každého z nás.

Více informací naleznete na www.hrad-karlstejn.cz 

Reklama

Výběr článků

Načítám