Hlavní obsah

Karlínské náměstí hostilo multižánrový hudební festival

Novinky, Štěpánka Friedrichová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 9. října proběhl na Karlínském náměstí v Praze již třetí ročník multižánrového hudebního festivalu Street Happening of Karlín 2016.

Foto: Štěpánka Friedrichová

Karlínské náměstí 9. října 2016 odpoledne

Článek

Program zahájil ve 14 hodin našláplý funk rock'n'roll v podání kapely Vepřové Komety. Ta rozproudila krev v divácích, kteří postávali v chladném počasí na náměstí. A sešlo se jich opravdu hodně. V 15 hodin vystoupil na pódium Jan Bičák se svým interaktivním workshopem DJingu. V Bičákově Cool-DJ-School si mohl každý vyzkoušet míchání hudby a hlavně vidět profesionálního DJe v akci.

V tu chvíli přálo pořadatelům i počasí a na okamžik se ukázalo i sluníčko. Návštěvníci se průběžně posilňovali výbornými palačinkami s javorovým sirupem, kávou, ale i burčákem a ti zmrzlejší svařeným vínem.

Na 16.15 byl naplánován pokus, v pořadí třetí, o kytarový rekord (v počtu kytaristů, kteří se sejdou a společně zahrají tři skladby). Letos se hrály písně Karla Plíhala, jednoho z nejosobitějších českých kytaristů, jehož přínos pro českou hudební scénu je nedocenitelný. Zpěvák se bohužel ze zdravotních důvodů nemohl akce zúčastnit osobně, a tak jeho písně na pódiu předehrával Jiří Hunyady, vedoucí hudebního oddělení Karlínského Spektra. Za podpory všech, kteří si přinesli kytaru, se hrály písně: Vzpomínky, Ráda se miluje a Kluziště.

Po krátké pauze vystoupila na jeviště ústecká legenda Uraggan Andrew & Reggae Orthodox. Tou dobou už bylo na Karlínském náměstí opravdu plno.

V průběhu celého odpoledne si lidé mohli kupovat lístky na charitativní tombolu, jejíž výtěžek putoval na účet neziskové organizace LORM – společnosti pro hluchoslepé. První cenou v tombole byla kytara za téměř šest tisíc korun, ale i ostatní ceny byly velmi zajímavé. Například ukulele, velké množství ladiček a další.

Nabitý program uzavřela na Karlínském náměstí skupina Švihadlo, která před časem oslavila 30 let společného hraní. Vystoupení končilo za tmy, kolem osmé hodiny večerní, kdy se s diváky rozloučil i Oldřich Burda z rádia Regina, který celé odpoledne moderoval.

Třetí ročník festivalu se opět vydařil a příští rok se můžete opět těšit na své oblíbené kapely a místo kytarového rekordu na hudební workshopy pro malé

i velké.

Reklama

Výběr článků

Načítám