Hlavní obsah

Karikaturisté představí v Jablonci nad Nisou výstavu kreseb na téma Závislost

Novinky, Jiří Srna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká unie karikaturistů ve spolupráci s Městským divadlem v Jablonci nad Nisou přichystala výstavu kresleného humoru na téma Závislost.

Foto: Jan Tomaschoff

Závislost

Článek

Jedná se o reprízu výstavy českých, německých a polských kreslířů, která byla poprvé vystavena v loňském roce v Rychnově u Jablonce nad Nisou.

Na dvaceti panelech předvádí své kresby, inspirované různými druhy závislosti, přední karikaturisté z Čech i sousedních zemí. Divák se může pobavit humornému pohledu na problematiku alkoholismu, nikotinismu, gamblerství i ostatních druhů závislosti takových umělců, jakými jsou Henryk Cebula, Jan Tomaschoff, Frank Hoffmann, Břetislav Kovařík a mnozí další.

K výstavě byl vydán katalog z vystavených prací. Vernisáž výstavy se uskuteční ve středu 17. dubna v 17 hodin v Městském divadle v Jablonci nad Nisou. Úvodní slovo pronese kurátor výstavy MUDr. Jiří Srna, o hudební zpestření se postará hudební skupina Bluegrass trio. Výstava potrvá do poloviny května.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám