Hlavní obsah

Karel Plíhal zahájí festival Valašský špalíček

Novinky, Ondřej Smolka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejpoetičtějších folkařů na současné české hudební scéně, Karel Plíhal, zahájí ve čtvrtek 19. června dvaatřicátý ročník multižánrového festivalu Valašský špalíček 2014. Vystoupí od půl deváté večer pod širým nebem na prvním nádvoří zámku Žerotínů.

Foto: Promo Karel Plíhal foto Zdeněk Polách
Článek

Plíhalovo letní turné zahrnuje osm samostatných koncertů v převážně komornějších prostředích zámeckých a hradních nádvoří. A právě na prvním nádvoří zámku Žerotínů své letní putování zahájí. „Na koncertě se mohou diváci těšit na starší známé písničky v nových aranžích, písničky z prozatím posledního alba Vzduchoprázdniny, za které získal cenu Anděl 2013 v kategorii folk a country a samozřejmě nebudou chybět básničky,“ prozradil Karel Prokeš, jeden z dramaturgů festivalu Valašský špalíček 2014.

Karel Plíhal je zřejmě nejcitlivějším folkařem u nás. Svou originální a těžko napodobitelnou tvorbou navazuje na nejlepší tradice českého písničkářství. Díky velké slovní fantazii dokáže dostat publikum do společenství obyčejných věcí popsaných neobyčejným způsobem v několika větách. Koncerty pak jsou charakteristické bezstarostnou a humornou atmosférou. Na diváky přenáší hordy pozitivní energie a co je důležité, nechybí mu smysl pro (sebe)ironii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám