Hlavní obsah

Kapela UDG zakončí své Akrobat Tour v Jemnici

Novinky, Jirka Prokeš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oblíbená kapela UDG objíždí česká a slovenská města se svým novým albem Akrobat. Jejich Akrobat Tour začala 1. února v Pardubicích a v sobotu 18. května jejich jarní turné končí v Jemnici, kam se po dvou letech vrací.

Foto: archiv UDG

Kapela UDG zakončí své Akrobat tour 18. května v Jemnici.

Článek

Kapela UDG vznikla v roce 1998. Zásadní zvrat v kariéře přišel v květnu roku 2004, kdy se skupina stala z rozhodnutí odborné poroty vítězem druhého ročníku soutěže Coca - Cola PopStar a podepsala smlouvu na vydání alba s hudebním vydavatelstvím Sony BMG.

Úspěchy sbírá kapela i v současné době, kdy získává nejedny nominace v cenách Žebřík. Při posledním ročníku se umístila na bronzovém místě jako skupina roku a se svým novým albem Akrobat získala první místo.

Každé léto je kapela UDG stálicí line-upů všech významných českých festivalů. Kapela má na svědomí dohromady už šest úspěšných alb. K mnoha bylo natočeno nespočet videoklipů, které bodovaly v hitparádě T-music chart. Píseň Éterická se dlouho držela na prvním místě.

Před dvěma lety kapela také zavítala do Jemnice v rámci Jemnického Festu. Po tomto nevídaném úspěchu a na mnohé výzvy fanoušků se tedy kapela vrací do jemnického kulturního domu již tuto sobotu 18. května, kde celé své jarní turné uzavře.

Otevření brány koncertu skupiny UDG se plánuje na osmou hodinu večerní. O přestávce vystoupí biketrialista Pepa Táborský a po zbytek noci bude probíhat zábava s rockovou skupinou VIGO z Jihlavy.

Předprodej vstupenek za 125 korun stále probíhá v TIC Jemnice a M. Budějovice a v Textil Domino Dačice naproti městskému úřadu. Vstupenky lze také zakoupit online přes síť TicketOn, nebo v den konání na místě.

Více informaci najdete na Facebooku a www.nkn.jemnice.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám