Hlavní obsah

Junioři týmu Solarco Czech enduro míří na evropský šampionát

Novinky, František Vocásek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Junioři Solarco Czech Enduro Junior Teamu Kolín jedou na Mistrovství Evropy do polských Kielců

Foto: Ondřej Helmich

Nováček v týmu Ondřej Helmich

Článek

Následující řádky jsou informací o průběhu prvního bloku závodů Mistrovství ČR v sezóně 2011. Solarco Czech enduro junior team vstoupil do letošní sezóny 19. března při prvním podniku seriálu Mistrovství ČR crosscountry v Jiníně.

V rámci podniku se odjely čtyři samostatně bodované rozjížďky. Našim jezdcům se příliš vstup do sezóny nevydařil a technické problémy Patrika Markvarta a Jakuba Šefra jen dokreslili tento závod. Druhý den vše vylepšil Ondřej Helmich umístěním na třetím místě pořadí juniorů.

Druhý závod se konal 2. a 3. dubna v Hradišti u Klatov a jednalo se o první závod Mistrovství ČR enduro. Závod se uskutečnil za téměř letního počasí na ideálním podkladu v motokrosovém areálu jako endurosprint.

Jíž od prvního úseku bylo jasné, že tentokrát budou dresy našeho teamu v popředí. Hlavně Jakub Šefr a Patrik Markvart jeli výborně. Po oba dny patřili ke špičce. Dobře zajel i nováček v našem teamu Ondřej Helmich. Po prvním závodu je Jakub Šefr druhý v pořadí juniorů za Milanem Engelem, Patrik Markvart třetí v pořadí juniorů a druhý ve třídě E1 a Ondřej Helmich třetí ve třídě E1.

Poslední závod prvního bloku se konal 9. dubna v Kamýku jako druhý závod seriálu Mistrovství ČR cross country. Trať v kopcích nad Litoměřicemi byla velmi rychlá, na tvrdém podkladu s volným kamením. Jely se dvě samostatně bodované jízdy.

Špatné starty odsunuli Patrika Markvarta do hlouby pole a v na prašné a nebezpečné trati bylo po dobrém výsledku. Ondřej Helmich jel dobře a vyhrál třídu E1. Největší rozruch vzbudil Jakub Šefr, který v druhé jízdě odstartoval první a dlouho za sebou držel mnoho seniorů. Ke konci jízdy udělal několik chyb a lehce se propadl. Po nevydařené první jízdě si polepšil na třetí místo mezi juniory.

Dalším závodem pro Solarco Czech enduro bude ve dnech 7. a 8. května první závod ME v Polských Kielcích. Jakub Šefr a Ondřěj Helmich se nominovali do reprezentačního družstva ČR, Patrik Markvart je náhradníkem.

"Děkujeme za podporu všem partnerům teamu a budeme i nadále informovat o průběhu sezóny," uvedl Karel Scheder, manažer týmu.

Související témata:

Výběr článků

Načítám