Hlavní obsah

Josefovské kufrování v Ostravě přilákalo 130 závodníků

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V ostravských Výškovicích se v sobotu 10. března konal 8. závod Slezské zimní ligy v orientačním běhu jako Josefovské kufrování.

Foto: Josef Zajíc

Start závodu a Josefovský dort. 10.3.2012

Článek

Březen je měsíc knihy, ale také svátkem Josefů (19. března). Sportovní klub orientačního běhu Ostrava připravil pod vedením zkušeného rozhodčího Josefa Juřeníka velmi zajímavý víceúrovňový závod v orientačním běhu Josefovské kufrování.

Kufrování je lidový název pro bloudění a znovu se nacházení při závodu v orientačním běhu. 

Josef Juřeník pro 130 zájemců z Moravskoslezského kraje, Polska a okolí připravil prodloužený sprint podle sídlištní mapy v měřítku 1 : 4000. Závod byl nachystán v několika úrovních. Jednak v úrovních výkonnostních, délkami tratí, ale také i ve více úrovních co do počtu pater nákupního střediska.

Závodníci museli dodržet správný sled kontrol od první po poslední, ale také se velmi rychle rozhodnout, kterým schodištěm vyběhnou do prvního nebo druhého patra a zase zpět. Každá špatná volba postupu se vymstila v počtu vyběhnutých schodů a zhoršeným časem.

Pěkné, teplé, skoro jarní počasí a poměrně sucho pomohlo nejlepším závodníkům dosahovat dobrých časů. V cíli výsledky bedlivě sledoval Josef Kroča a další Josefové se podíleli na dobrém a výtvarně pěkně zpracovaném Josefovském dortu, který si před konečným vyhodnocením závodníci postupně organizovaně rozebírali systémem kdo dřív přijde, ten dřív...

Vyhráli: 

Kategorie A (3,81 km) - reprezentanti České republiky Zdenka Kozáková - 26:26 a Osvald Kozák - 23:15 (oba Brno)

Kategorie B (3,0 km) Markéta Sabelová z Třince - 22:44 a Jiří Adrielli z Ostravy - 26:12

Kategorie C (2,35 km) Pavla Stará, Baník Ostrava - 20:12 a Jiří Walkr, Ostrava - 19:04

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám