Hlavní obsah

Jižani zvou na svůj vánoční koncert, zahrají v Jemnici

Novinky, Jirka Prokeš

Kapela Jižani s vánočním koncertem, který je zaměřen na všechny věkové generace, vystoupí v neděli 26. listopadu od 18 hodin v jemnickém kinosále. S kapelou vystoupí speciální hosté - manželé Osičkovi z Lanžhotu u Břeclavi a sólistka Hudebního divadla Karlín Monika Sommerová.

Foto: Kapela Jižani

Vánoční koncert - 26. 11. 2017 od 18 hodin v jemnickém kinosále.

Článek

Jižani zaplnili před sedmi lety volné místo na trhu dechové hudby. Základem repertoáru kapely, kterou tvoří mladí profesionální muzikanti, je jihočeská a česká dechovka. Kapelníkem a uměleckým vedoucím je Miroslav Dvořák, který je zároveň generálním ředitel největší strojírenské firmy v jižních Čechách.

Svoji úspěšnost a píli potvrdila kapela, která čítá bezmála 20 členů, hned necelé dva roky po svém vzniku, kdy se stala vítězem nejprestižnější soutěže Zlatá křídlovka a odnesla si titul Mistr republiky dechových hudeb pro rok 2012. O rok později obdržela stříbrnou medaili na Mistrovství Evropy dechových hudeb v německém Ehningenu.

Nenechte si ujít tento netradiční vánoční zážitek v podobě dechového orchestru doprovázeným několika zpěváky a zpěvačkami. Těšit se můžete na skladby jako je např. Hallelujah, Veselé Vánoce, Vánoční zvon, S andělskými kůry a další.

Předprodej vstupenek probíhá v TIC Jemnice. Vstupenky bude možné zakoupit i na místě v den konání.

Reklama

Výběr článků

Načítám