Hlavní obsah

Již posedmé pořádal Habartov Reprezentační ples města

Novinky, Aleš Plevka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velice oblíbenou a mnoho měsíců dopředu vyprodanou kulturní akcí je v Habartově již sedm let Reprezentační ples města. Není proto divu, že i letos, v pátek 18.února, sál téměř praskal ve švech. Slavnostní výzdoba, sváteční večerní róby a povznesená nálada, to vše provázelo příjemně prožitý večer.

Foto: Aleš Plevka

Pan starosta I.Zemek zahajuje 7. reprezentační ples města Habartova

Článek

Ples, na němž se sešlo více než 130 hostů, slavnostně zahájil starosta města. A poněvadž si naštěstí nepotrpí na příliš dlouhé proslovy, mohli si všichni přítomní již za pár desítek sekund vychutnat první taneční blok za doprovodu kapely Protheus.

Parket byl doslova v obležení a najít kousek volného místa pro rozšafnější taneční kreace bylo občas malým zázrakem. Ve  chvílích, kdy členové hudební skupiny odpočívali, připravila pořádající agentura doprovodný program. Všichni se zájmem zhlédli předtančení domácí skupiny Livedance, taneční čísla klasická i latinskoamerická v podání profesionálních tanečníků či do dvou bloků koncipovanou přehlídku historického spodního prádla, která vyvolala mnoho kladných ohlasů obzvláště u pánské části přítomného publika.

Hlavní hvězdou večera se však stal Davide Mattioli, který v půlhodinovém vystoupení nechal zaznít své známé italské hity, kterými se proslavil společně se skupinou Damichi. Temperamentní muzika sál řádně rozproudila a umělec si vysloužil zasloužené ovace.

V 10 hodin večer pak došlo na slavnostní vyhlášení výsledků ocenění Osobnost roku 2010. Ocenění je druhým rokem udělováno radou města dle návrhu Komise pro sport a kulturu a i pro letošek ho ovládly ženy. V dospělé kategorii převzala za dlouholetou práci s dětmi a spoluzakládání městských tradic pamětní list a plaketu z rukou pana starosty a místostarosty Ingrida Sedláková. V kategorii mládežnické si pak ocenění přišla převzít Lucie Siváková, které se v loňském roce nadmíru dařilo v pěveckých soutěžích a tím výborně reprezentovala město. To, že zpívat opravdu umí velice dobře, následně také dokázala.

Celý večer příjemně ubíhal. Ani tento ples však nebyl bez konce, a tak po druhé hodině ranní se i jeho čas naplnil a hosté pozvolna zamířili k domovu.

Reklama

Výběr článků

Načítám