Hlavní obsah

Již posedmé bude znít v Pohoří špičková dechovka, tradici založil zdejší rodák Miloň Čepelka

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen málo míst v naší republice se může v dnešní době pochlubit podobně pozoruhodnou hudební tradicí, která se zrodila v Pohoří na Rychnovsku především díky velkému příznivci dechovky, členu pražského Divadla Járy Cimrmana a rodákovi z této obce Miloni Čepelkovi.

Foto: Obec Pohoří (archiv)

Veselka Ladislava Kubeše zahraje v Pohoří již posedmé a posedmé u toho bude zdejší rodák Miloň Čepelka.

Článek

Už posedmé bude v přírodním areálu v Pohoří vyhrávat českou muziku kapela Veselka Ladislava Kubeše. Koncert se uskuteční 29. srpna a začíná ve 14 hodin.  

Známý herec prohlašuje: „Sedmička je prý šťastné číslo, tak uvidíme, kolik milovníků dobré dechové hudby přijde,” a vzápětí dodává: „Sám bych tam rád viděl všechny, neboť má rodná obec je stále pěknější. Za podívanou stojí i krásná nová budova obecního úřadu hned vedle koncertního pódia naproti hostinci, a tak prosím, přijměte tuto pozvánku.”

Miloň Čepelka si je spolu se starostou Pohoří Zdeňkem Krafkou téměř jist, že organizátory nezaskočí ani případné vedro či nepřízeň počasí: „Nad hledištěm je stahovací střecha, tak můžeme skvělým pražským muzikantům ukázat, že k nám nevážili cestu nadarmo.” 

Pro ty, kteří si koncert nenechají ujít, popřípadě ty, kteří ještě váhají, je dobré připomenout, že kapelu Veselka tvoří hudebníci zvučných jmen, kteří jsou členy orchestru Opery Národního divadla, České filharmonie, Symfonického orchestru Českého rozhlasu a dalších známých hudebních těles, což je záruka, že na tzv. Letním parketu v Pohoří bude znít špičková dechovka.  

Příjemný přírodní prostor, ve kterém se dechovka od podlahy v podání Veselky bude „servírovat“, se nachází naproti místnímu hostinci hned na okraji obce ve směru od Opočna, na vzdálenějším okraji, ve směru od Bohuslavic a zhruba ve středu obce pro přijíždějící od Dobrušky nebo od Českého Meziříčí. Dá se tedy konstatovat, že teď už sem trefí všichni.

Reklama

Výběr článků

Načítám