Hlavní obsah

Jiří Mádl vzplanul láskou k mladé francouzské herečce Clémence Thioly

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známý český herec Jiří Mádl a mladá francouzská herečka Clémence Thioly hrají hlavní hrdiny v novém filmu Milana Cieslara natočeného podle románu Arnošta Lustiga a tvoří v něm zamilovanou dvojici.

Foto: Petr Mráček

Milan Cieslar

Článek

Milan Cieslar natočil nový film, podle novely Arnošta Lustiga Colette. Hlavní postavu Colette hraje mladá francouzská herečka, jež má židovský původ, Clémence Thioly. V úterý přijela do Prahy tento film podpořit. Protějšek mladé Židovky, Viliho, hraje Jiří Mádl, který svým výkonem dokazuje, že právem patří mezi současnou hereckou špičku českého filmu.

Film bude mít premiéru 12. září v našich kinech a vedle již zmíněných hlavních hrdinů v něm uvidíme např. Andreje Hryce, Michala Dlouhého, Ondřeje Vetchého, Miroslava Táborského, Barboru Kodetovou a mnohé další známé tváře českého a slovenského filmu.

Úterní tisková konference se konala v prostorách vlakového nádraží Praha - Bubny, které je známé tím, že za války odtud byly transportovány vlaky do koncentračních táborů. Dozvěděli jsme se, že půjde o výpravné strhující drama o síle lásky a touze po svobodě. Příběh je věnován autorovi předlohy Arnoštu Lustigovi a všem, kteří přežili holocaust.

Film není jen pohledem do koncetračního tábora v Osvětimi, ale hlavně příběhem lásky dvou mladých lidí, která jim zachránila život. Podle slov zástupce distributora filmu Adama Dvořáka budou snímek moci shlédnout i diváci ve světě, na filmových festivalech. Zároveň kdy film bude uveden v Čechách, tak jej uvidí i diváci na Slovensku.

Reklama

Výběr článků

Načítám