Hlavní obsah

Ještěd o víkendu ozdobila veteránská krása

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Liberce a okolí se o uplynulém víkendu sjeli milovníci veteránů. Závěr minulého týdne totiž přinesl už předposlední ze série rally historických automobilů Czech Hero Ride, které probíhají na řadě atraktivních míst ČR a doprovází je bohatý kulturní program určený nejen příznivcům motorismu.

Foto: Czech Hero Ride

Veteráni zaplnili prostranství před zámkem Sychrov

Článek

Vrcholem akce byla sobotní soutěž Rivierou severu, které se zúčastnily na čtyři desítky historických vozů a motocyklů. Setkání pořádané u příležitosti 120. výročí první dálkové jízdy v dějinách automobilismu nabídlo však nejen sportovní klání posádek historických vozů, ale také celou řadu doprovodných akcí na atraktivních místech. Úplně nejstarším vozem, který mohli obyvatelé Liberce a okolí na zdejších silnicích spatřit, byl krásný červený Citroën z roku 1924.

K celé řadě doprovodných aktivit, které provázely třídenní setkání, se letos  zařadily nejen přehlídka vozů na Zámku Sychrov, průjezd Libercem, ale také závod vozů na Libereckou výšinu či jízda až na Ještěd.

Akce Rivierou severu byla, stejně jako ostatní veteránská setkání projektu Czech Hero Ride, zasvěcena určité době, tématu a slavné motoristické značce – v tomto případě fenomenálnímu vozu RAF H10 z roku 1910 z legendární liberecké automobilky R. A. F., společně s příběhem jejího zakladatele a automobilového nadšence, barona Theodora von Liebiga. Právě on se stal průkopníkem českého automobilismu a nesmazatelně se zapsal do historie Libereckého kraje.

Vznik projektu Czech Hero Ride iniciovala vloni agentura CzechTourism s cílem vytvořit prestižní mezinárodní projekt, který prochází napříč různými lokalitami, přispívá k rozvoji regionální turistiky a zvyšuje atraktivitu veteránských závodů nejen pro diváky, ale i pro samotné účastníky.

Více informací a podrobný program o této i dalších akcích naleznete na www.czechheroride.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám