Hlavní obsah

Jeden z nejlepších přátel Roberta Pattinsona zavítal do Olomouce

Novinky, Milan Papežík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výjimečně kvalitní koncert se odehrál v neděli 18. října v olomouckém ArtUm Centru. Zahrál tam britský zpěvák a textař Bobby Long, autor songu Let Me Sign z Twilight ságy.

Foto: Milan Papežík

Bobby Long v Olomouci (18.10.2015, ArtUm Centrum)

Článek

Bobby Long odehrál v České republice svůj historicky první koncert. Během října koncertuje ve známých klubech v rámci svého evropského turné Ode To Thinking. Do Olomouce přijel z rakouského Lince. Město ho hned na první pohled uchvátilo, proto si naplánoval na druhý den také krátkou prohlídku centra Olomouce.

Bobby Long měl na koncertu hned dva předskokany. Jako první se představil Mat Vašíček, jehož čtyřicetiminutové vystoupení ze zákulisí obdivoval samotný Bobby. Po vystoupení osobně přišel za Matem a řekl mu: „Opravdu jsem si tvou show užil.” Mat předvedl svoji jedinečnost také tím, že každé jeho CD je ručně vyrobený originál v nevšedním obalu z kartonu.

Druhého předskokana si dovezl Bobby z Německa. Byl jím rodák ze Stuttgartu Fabian Bruck. Jeho krátké vystoupení bylo v němčině, ale zpěv byl tak kvalitní, že bylo v tu chvíli divákům úplně jedno, kterou řečí Fabian zpívá. Jeden z diváků dokonce pronesl: „Ten by zněl dobře i v maďarštině.”

Kolem 21. hodiny se konečně na pódium dostavil Bobby, který se celý večer vyhýbal odpovědi na otázku, jak to má ve skutečnosti s kasovním trhákem Twilight (Stmívání). Později skromně prozradil, že je autorem písně Let Me Sign k tomuto světovému trháku, a že je jedním z nejlepších přátel hlavního hrdiny Roberta Pattinsona. Kdyby toto dopředu věděly fanynky tohoto hvězdného herce, nejspíš by Bobby vyprodal sportovní halu.

Bobby se ale nejlépe cítí v klubech a atmosféru klubu ArtUm Centrum si nedokázal vynachválit. Své písně zpíval s takovým nasazením a elánem, až z jeho vlasů stékaly proudy potu. Nadšení publika bylo obrovské a nikdo nelitoval, že se této nevšední akce zúčastnil.

Po koncertě byl Bobby pozván na další den do Českého rozhlasu, kde zazpíval jeden song s kytarou live a poté se uskutečnila jeho vytoužená prohlídka Olomouce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám