Hlavní obsah

Je libo před prázdninami muzikál? Zajděte na Pokrevní bratry

Novinky, Blanka Šmejdovcová

Oblíbený muzikál Willyho Russella Pokrevní bratři s exkluzivním hostem Yvettou Blanarovičovou uvede v úterý 27. června naposledy před prázdninami Slovácké divadlo v Uherském Hradišti. Poslední vstupenky jsou ještě k dispozici.

Foto: Marek Malůšek

Martin Vrtáček a Yvetta Blanarovičová.

Článek

Říká se, že dvojčata, která jsou po narození násilně rozdělena, jsou stižena kletbou, která praví, že se nesmějí nikdy znovu setkat, neboť den jejich setkání by byl také jejich společným dnem posledním. Muzikál Pokrevní bratři diváky přivádí do příběhu dvou vrstevníků Mickeyho a Eddieho, kteří, přestože vyrůstají každý v naprosto odlišném sociálním prostředí, jsou k sobě přitahováni neznámou magickou silou.

„Osudový příběh nezakrývající soucitný sociální tón napsal britský dramatik, scenárista a skladatel Willy Russell s nepochybnou autorskou zručností a neobyčejnou lehkostí. O jeho oblíbenosti svědčí mnoho uvedení po celém světě, třetí příčka v žebříčku nejdéle uváděných muzikálových inscenaci ve West Endu, sedm nominací na cenu Tony na newyorské Broadwayi a mnoho dalších cen," říká dramaturgyně Slováckého divadla Iva Šulajová.

Slovácké divadlo uvedlo muzikál poprvé v roce 2001 v režii Radka Balaše v "moravské premiéře" a na tehdejší uvedení protagonisté i diváci nadšeně vzpomínají. Po patnácti letech se rozhodlo k oblíbenému titulu vrátit a uvedlo jej opět v režii Radka Balaše a s exkluzivním hostem Yvettou Blanarovičovou.

„Jednou z režisérových podmínek bylo stejné obsazení hlavních rolí, čímž muzikál takzvaně "nakopnul". Úspěšný kus to byl už tenkrát, ale vzhledem k tomu, že muzikálová scéna u nás ještě tolik nefungovala, je dnešní úspěch mnohonásobně větší,” konstatuje tiskový mluvčí Slováckého divadla, herec Josef Kubáník.

„Pokrevní bratři jsou moje srdcová záležitost,” svěřuje se jeden z hlavních protagonistů a představitel Eddiho David Vaculík, který se ve stejné roli objevil i v prvním nastudování. „Je to zvláštní, ale současně moc pohodlné. V podstatě jsme všechno měli hotové. A to co se nám tenkrát nepovedlo, máme možnost napravit. Samozřejmě jsme trošku unavenější, ale zase zkušenější. Jsem moc rád, že se Bratři vrátili. Myslím, že to byl velmi prozřetelný krok," dodal.

Diváci zhlédnou 15 velkých muzikálových čísel, která připravila špičková choreografka Qaša za doprovodu živé kapely, herci se museli naučit 157 stran textu, výtvarnice Jolana Schofield Izbická navrhla 129 kostýmů, osvětlovač provedl při představení 285 světelných změn. 

V hlavních rolích se diváci mohou těšit kromě Yvetty Blanarovičové a Davida Vaculíka na Tomáše Šulaje, Zdeňka Trčálka, Martina Vrtáčka, Jiřího Hejcmana, Annu Pospíchalovou nebo Terezu Hrabalovou, Pavla Hromádku, Irenu Vackovou a další.

Začátek představení je v 19 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám