Hlavní obsah

Jaroslav Samson Lenk zahraje a zazpívá v písecké Divadelní kavárně

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divadelní kavárna v Písku po pátečním koncertu pětičlenné kapely Neřež nabízí tentokrát sólový večer písničkáře Jaroslava Samsona Lenka. Na programu bude ve čtvrtek 8. prosince.

Foto: archív

Jaroslav Samson Lenk.

Článek

Plzeňský rodák Jaroslav Samson Lenk, držitel více než deseti ocenění Porty, je neodmyslitelnou součástí české písničkářské historie i současnosti. Již v polovině sedmdesátých let založil skupinu Máci, později se pak stal členem kapely Hop Trop. Je známý i z trojice Redl – Lenk – Janoušek (vystupovali i pod alternativním názvem Psychiatrio) i z vlastního projektu Samson a jeho parta.

Složil a nazpíval i filmové písničky do oblíbených Večerníčků režiséra a milovníka přírody Václava Chaloupka, jako byly seriály Vydrýsek, Ježek Aladin nebo Méďové.

Na koncertu v Písku zazní jeho známé, až zlidovělé hity Amazonka, Laciný víno, Jonatán, Už to nenapravím a mnoho dalších, stejně jako i písničky zbrusu nové, např. Usměj se na svět (natočená s Ivanem Hlasem), které jsou rovněž součástí kolekce nového dvojalba CD Samson 55.

Shodou náhod není ani název západočeské folk & country rozhlasové stanice Samson, kterou před třemi lety ve spolupráci s obdobně naladěnými partnery založil.

Koncert v písecké Divadelní kavárně začíná ve 20.00 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám