Hlavní obsah

Jaroslav Pouzar pokřtil novou knihu z hokejového prostředí

Novinky, Kateřina Štruncová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legenda československého hokeje Jaroslav Pouzar se stal kmotrem nové knihy ze života českobudějovického hokeje. Hokejové příhody vožungra Davida jsou prvotinou začínajícího jihočeského spisovatele Miroslava Štrunce.

Foto: Kateřina Štruncová

křest knihy

Článek

Křest knihy a autogramiáda se konaly v pondělí 5. března v Domě knihy Kanzelsberger v Českých Budějovicích. Pozvání přijalo několik desítek příbuzných a známých Miroslava Štrunce, nechyběli ani fanoušci a fanynky z "kotle". Právě jim je kniha věnována, ústřední postavou se pak stal veselý mladík brázdící se svým klubem extraligu v honbě za titulem.

"Postavy a příběhy mají reálný podklad, napsaly se skoro samy," prozradil autor Miroslav Štrunc, jinak student 3. ročníku Teologické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. "Byl jsem rád, že si na křest našel čas právě pan Pouzar a chtěl bych mu za to moc poděkovat," dodal Štrunc.

Bývalá hokejová hvězda se těšila velkému zájmu hostů. "Knihu jsem si rád přečetl a mohu říci, že jsem se konečně dozvěděl mnoho nového z druhé strany ledu," prozradil Pouzar. A protože místní hokejoví fanoušci jsou věrni domácímu pivu, křtilo se - jak jinak - než budějovickým Budvarem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám