Hlavní obsah

Janovický zámek zve do míst, kam se obvykle návštěvníci nedostanou

Novinky, Renáta Polišenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výstava fotografií i rozšířená prohlídková trasa od 9. června provede návštěvníky janovického zámku místy, kam se „běžní smrtelníci“ nikdy nepodívají.

Foto: Renáta Polišenská
Článek

Čtyři desítky velkoformátových fotografií míst, kam je veřejnosti vstup zakázán, představí ucelené prostory i detaily zákoutí zámku.

„Fotografie Petra Šimčíka zachycují různá témata, která se zámkem i jeho historií prolínají – řemeslnou zručnost, příběhy i absurditu komunistického režimu. Výstava včetně artefaktů z nepřístupných míst zámku je zasazena do prostorů, které byly doposud veřejnosti uzavřeny a nově tak otevíráme další prohlídkovou trasu,” popsala novinku letošní zámecké sezony Růžena Zapletalová, ředitelka Městského muzea Rýmařov.

Vernisáž výstavy proběhne v sobotu 9. června ve 12.30 hodin v janovickém zámku v rámci slavnostního zahájení zámecké sezony – Květinový zámek Janovice. V průběhu vernisáže se návštěvníci mohou kromě fotografií těšit na novou prohlídkovou trasu i na dobré zprávy o rekonstrukci zámku i zámeckého parku.

Výstava fotografií bude na zámku v Janovicích k vidění až do 30. září v otevírací dny zámku: úterý, čtvrtek, sobota.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám