Hlavní obsah

Jana Kratochvílová odstartuje turné na zámku v Polné

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podzimní turné nezaměnitelné zpěvačky Jany Kratochvílové začne v sobotu 26. října koncertem v koncertním zámeckém sále v Polné. Nezazní ale hudba starých mistrů, leč poctivá rocková muzika pro mnohé kontroverzní, nicméně nezpochybnitelné legendy tuzemského kvalitního hudebního dění.

Foto: Petr Hejna
Článek

Speciálním hostem koncertu zmíněného bude další významná osobnost - bubeník Pavel Trnavský, zakladatel skupiny Heval a také skladatel a souputník Jany Kratochvílové a Jiřího Hrubeše v Londýně. V současné době dokončuje s kapelou Illuminatica album 3Angels, které by se mělo objevit již na předvánočním trhu.

Skupina tak vystoupí v ojedinělé sestavě tří bubeníků: Jiří Hrubeš, Pavel Trnavský a Jiří Atlet Hladík. Nesmíme zapomenout ani na zkušeného a respektovaného kytarového matadora Zdenka Barona Juračku (Žlutý pes, Tango, George & Beatovens aj.) a baskytaristu Honzu Poky Pokorného. Jana nabídne pochopitelně příznivci očekávaný průřez celou svojí pestrou kariérou a přidá i nálož nových skladeb.

Vystoupení v Polné je jediným plnohodnotným koncertním vystoupením, další zastávky turné (16. 11. Ostrava, 30. 11. Brno, 7. 12. Zlín), budou pouze patřičně časem produkce omezenými vystoupeními festivalovými. 

Koncert proběhne v sobotu 26. října od 20 hod v Polné - sál Zámku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám