Hlavní obsah

Jan Spálený & ASPM míří s novým albem Terčino milé údolí do pražské Malostranské besedy

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jan Spálený vystoupí s ASPM v pražské Malostranské besedě, kde pětice muzikantů zahraje ve čtvrtek 3. listopadu. Divákům se představí s průřezovým repertoárem svého hudebního života, jenž je mimo jiné zaznamenán i na v září vydaném živém albu Terčino milé údolí. Začátek koncertu je od 20.30 hodin.

Foto: Ája Dvořáčková
Článek

Album Terčino milé údolí je živý záznam mimořádného koncertu Tria Jana Spáleného, který se uskutečnil na začátku letošního léta na tvrzi Cuknštejn ležící v Terčině údolí u Nových Hradů v jižních Čechách. Najdete na něm vybrané skladby mapující celých třiatřicet let existence kapely, ale také zcela nové písně, které premiérově zazněly právě na Cuknštejně.

Jan Spálený je český multiinstrumentalista, skladatel a textař. Od roku 1984 hraje se skupinou ASPM, kterou založil spolu s Petrem Kalandrou. Převážně bluesová hudební skupina funguje dodnes, avšak v pozměněné sestavě.

Kromě Jana Spáleného jako zpěváka a klavíristy ji tvoří jeho syn Filip Spálený jako tubista, Michal Gera jako hráč na trumpetu, Radek Krampl jako vibrafonista a Filip Jeníček jako bubeník. ASPM v této podobě vydalo šest studiových alb, z nichž dvě (...až srdce usedá a Má vina) byla oceněna cenou akademie populární hudby Anděl.

Jan Spálený společně s ASPM jsou v Malostranské besedě pravidelnými hosty a po každé si publikum živé hraní užívá a odchází nadšené. Proto, kdo má rád jejich tvorbu, ať neváhá přijít.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám