Hlavní obsah

Jak zůstat mladým? V poličském muzeu se dozvíte nejen to

Novinky, Alena Zavoralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zábavná a vzdělávací výstava odpoví na nejednu ošemetnou otázku týkající se těla a smyslů. Zájemci se dovědí, jaký je největší sval v těle, kolik váží srdce dospělého člověka, procvičí si bystrost svých smyslů a zapřemýšlí nad nejedním hlavolamem.

Foto: Alena Jandlová
Článek

Znáte sílu svého stisku? Znáte všechna tajemství, jež skrývá nefalšovaná bankovka? Umíte provést kuličku složitým labyrintem? Už jste někdy viděli kompletní otisk svého těla nebo měli možnost si vyzkoušet Braillovo písmo?

Putovní výstava vhodná pro děti i dospělé Poznávej se je kombinací hry, zábavy i poučení a zahrnuje desítky interaktivních exponátů, které jsou určené k vyzkoušení, k vyřešení nebo k soutěžení, takže platí heslo DOTÝKAT SE EXPONÁTŮ PŘIKÁZÁNO!

Můžete si ověřit, jak fungují lidské smysly – i to, jak někdy klamou. Zjistíte také nejrůznější údaje týkající se lidského těla, například rychlost reakce, elektrický odpor vašeho těla nebo hloubku předklonu.

K vyzkoušení je připraveno například pedalo, kladina, fakírovo lože, 3D otisk vlastního těla, zvukové a čichové pexeso. Prostor ve výstavě mají také různé hlavolamy, kvízy, optické a jiné klamy. Výstava mimo jiné nabízí několik poutavých cedulí se zajímavostmi z historie, o významu slov jako je například O. K. nebo F. U. C. K. Zjistíte, která zvířata neumí skákat a která unesou 50x svou váhu. Součástí je i desatero rad jak se udržet ve formě a mladý.

„Výstava je úplně úžasná, s kamarádkou jsme tu strávily přes hodinu a zjistily všechno možný. Nejvíc nás bavila ta zakřivená zrcadla, která z vás udělají trpaslíky nebo tlusťochy. I to jak se dají pomocí zrcadel spojit obličeje dvou lidí … Je toho tu vážně spousta. Jen to lidské tělo se nám nepodařilo složit, ale ještě to zkusíme,“ podělila se o zážitky návštěvnice výstavy Markéta (13).

Máte-li chuť vyzkoušet si šikovnost, ověřit některé své znalosti, schopnosti a dovednosti své i svým kamarádů či rodiny, neváhejte a navštivte interaktivní putovní výstavu iQparku Liberec v Poličském muzeu.

Výstava bude k vidění do 31. srpna.

Reklama

Výběr článků

Načítám