Hlavní obsah

Investice v OKD zlepšily efektivitu těžby i bezpečnost práce

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Černouhelná společnost OKD má za sebou úspěšný rok. Díky investicím do moderních těžebních technologií se zlepšila bezpečnost horníků i efektivita těžby.

Foto: uspesnaprezentace.cz

Ilustrační obrázek

Článek

Čistý zisk vzrostl z 1,5 miliardy korun v roce 2009 na loňských 6,3 miliardy korun.

„Dosáhli jsme přiměřeně dobrých hospodářských výsledků, ale nejdůležitější pro nás bylo další zlepšení v oblasti bezpečnosti. Naši lidé si uvědomili, že je třeba dělat svou práci bezpečněji, navíc firma investovala hodně prostředků do osobních pomůcek a nových technologií,“ informoval generální ředitel OKD Klaus-Dieter Beck.

Rozsáhlé investice OKD v posledních třech letech zcela změnily pracovní prostředí pod zemí i výhled firmy do budoucnosti. Společnost od roku 2008 investovala téměř deset miliard korun do nových těžebních technologií a více než půl miliardy do ochranných a technických pomůcek pro horníky.

„Nové technologie znamenají efektivnější těžbu. Také díky tomu skončilo naše loňské hospodaření v černých číslech,“ dodal Beck.

Na začátku roku 2010 vyhlásil management těžební firmy nový program Perspektiva 2015. Jeho podstatou je péče o zaměstnance, zvyšování produktivity práce, důsledné využívání zásob uhlí, důraz na bezpečnost práce a předvídatelnost firmy ve vztahu k zákazníkům i dalším partnerům. Do budoucna tak chce OKD plně využít mimořádné investice z let 2008 až 2010.  

Reklama

Výběr článků

Načítám