Hlavní obsah

Internetový podvodník posílal místo mobilů rýži

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bojkovičtí policisté v těchto dnech odhalili podvodníka, který posílal místo mobilů rýži. Na internetovém bazarovém portálu inzeroval mobil vyšší hodnoty, za který požadoval jen tří tisíce korun. Podvedených kupců je zatím sedm, není vyloučeno, že přibydou další. Mládenci hrozí až dva roky vězení.

Foto: Leona Roháčková
Článek

Na začátku bylo trestní oznámení, s nímž přišel za bojkovickými policisty patnáctiletý mladík ze Záhorovic.

"V polovině března zaplatil na poště dobírku za balíček, v němž měl být mobilní telefon, který si objednal na internetovém bazarovém portálu. Za poměrně drahý mobil prodávající požadoval jen tří tisíce korun. Když mladík doma balíček otevřel, našel tam jen sáčky předvařené rýže," uvedl Aleš Mergental z Policie Uherské Hradiště.

Policisté začali zjišťovat detaily k nepoctivému obchodu i podvodníkovi a celý případ řešili nejdříve jako přestupek proti majetku. Při spolupráci napříč celou Českou republikou ale bojkovičtí policisté zjistili, že rýži místo mobilu dostalo ještě několik dalších lidí, kteří podvod přišli oznámit na policii. Důsledným pátráním policistů se podařilo odhalit pachatele.

Nejednalo se ani o jednu z žen uvedených jako prodávající na bazarovém portálu. "Za náhodně zvolenými ženskými jmény se skrýval dvaadvacetiletý mladík z České Třebové. Ani jeden z nabízených mobilů nikdy nevlastnil, místo nich balil do zásilek krabice s rýží," dodal mluvčí.

Celkem za ně zaplatilo 21 tisíc korun sedm lidí z Nového Města na Moravě, Vyškova, Mladé Boleslavi, Zdic, Českého Těšína a Prahy. Podvodníkovi, který peníze použil pro svou potřebu, policisté v těchto dnech sdělili podezření ze spáchání trestného činu podvodu, za který mu ze zákona hrozí až dva roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám