Hlavní obsah

Informační panely zvýší komfort cestování v Plzeňském kraji

Novinky, Alena Lochmannová

Třiadvacet nových informačních panelů bude rozmístěno ve městech po celém kraji. Komfortnější informace pro cestující přináší projekt Zvýšení kvality veřejné dopravy v Plzeňském kraji za více než 10 milionů korun.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Třiadvacet nových informačních panelů bude rozmístěno ve městech po celém kraji.

Článek

Na panelech v Rokycanech, Nýřanech, Domažlicích, Klatovech, Přešticích, Sušici, Nepomuku, Nezvěsticích, Blovicích a v Plzni na hlavním a centrálním autobusovém nádraží najdou cestující přehledné informace nejen o odjezdech navazujících spojů různých druhů veřejné dopravy.

Projekt je realizován Plzeňským krajem za podpory finančních prostředků z ROP Jihozápad.

"V záhlaví každého panelu je uvedeno číslo spoje, symbol bezbariérovosti, cílová stanice, informace o tom, přes které obce a města spoj jede, pravidelný čas odjezdu, aktuální zpoždění a nástupiště, kolej či stanoviště odkud spoj odjede," popsala výčet užitečných informací pro cestující jednatelka a ředitelka společnosti POVED Zdeňka Kmochová.

Na hlavním nádraží ČD v Plzni budou zobrazovací jednotky nainstalovány až po ukončení rekonstrukčních prací v dolním vestibulu budovy.

"V Plzeňském kraji máme instalovány panely v deseti stanicích a už teď máme pozitivní ohlasy od cestujících. Když přijede cestující vlakem, hned při odchodu z nádraží uvidí přestupní informace o navazujícím spoji buď integrované, nebo autobusové dopravy," uvedl Vladimír Kostelný, ředitel Krajského centra osobní dopravy ČD v Plzni.

Další novinkou je zprovoznění automatického hlášení pro cestující na železnici. Týká se to pěti železničních stanic - Nýřany, Nezvěstice, Blovice, Nepomuk a Sušice. V rámci tohoto projektu byl rovněž instalován v Plzni na centrálním autobusovém nádraží orientační majáček pro nevidomé.

"Nově se také informace zobrazené na jednotlivých panelech prezentují na portálu Plzeňského kraje v kategorii Jízdní řády. Cestující veřejnost tak může zjistit pomocí portálu aktuální zpoždění spojů přes internet v počítači nebo na mobilním telefonu," dodal první náměstek hejtmana Plzeňského kraje Jaroslav Bauer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám