Hlavní obsah

Informační centrum i univerzitní obchod - UPoint se otevřel veřejnosti

Novinky, Barbora Mrkvová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Informační centrum univerzity, obchod, čítárna i komunitní místo - to vše zahrnuje nový UPoint, který se ve čtvrtek v pravé poledne otevřel v domě U Černého psa na Horním náměstí v Olomouci. O den dříve jej slavnostně otevřel rektor Jaroslav Miller rozvázáním modré mašle.

Foto: UPoint

UPOL

Článek

UPoint, který se rozprostírá na dvou stech metrech čtverečních, nabízí veřejnosti autorskou módní kolekci v barvách univerzity, kvalitní upomínkové předměty, knihy z univerzitního vydavatelství, ale také informace o univerzitě a nabídce jejich služeb. 

Obdobný nápad na univerzitě existoval již dříve, ale teprve koncem loňského roku mu byl vdechnut život s myšlenkou vybudovat UPoint v domě U Černého psa na Horním náměstí. Přestože má olomoucká univerzita po celém městě desítky budov, tak v centru Olomouce bohužel vidět nebyla.

Prolnutí módy, knih, suvenýrů a reklamách předmětů bývá nejčastěji vidět na zahraničních univerzitách. „Možná nejzásadnější impuls vzešel ze skotského Saint Andrews, kde jsem se šel na stáži podívat do jejich univerzitního obchodu. Vše tam mají velmi elegantní a do detailu dotažené, prakticky z každé věci se stává nositel značky. Na jednu stranu je to zboží, na druhé identifikace s institucí a šíření jejího dobrého jména po světě,“ uvedl prorektor Petr Bilík.

UPoint poskytne veřejnosti široké spektrum informací o univerzitě a životě v univerzitní Olomouci. Zájemci se mohou informovat o možnosti studia pro všechny generace, kulturních a vzdělávacích akcích nebo programu Absolvent. Studenti univerzity, kteří mají na starost veškerý informační systém a prodejní servis, také pomůžou s orientací po Olomouci. 

Dále UPoint nabízí modní kolekci UniWearCity, kterou vytvořila absolventka Univerzity Palackého Alexandra Monhartová. Kromě kolekce v univerzitních barvách si mohou zájemci zakoupit další dárkové předměty od propisek přes piknikové deky až po speciální univerzitní čajovou směs. Návštěvníci zde mohou nalézt také zápisníky Moleskine, rukodělné peněženky z brašnářství Tlustý, univerzitní víno z vinařství Hrdina a dcera z Velkých Bílovic nebo med sesbíraný v regionu.

UPoint také disponuje kavárnou, kde se dá dobít telefon a samozřejmostí je také internetové připojení. Kávu z pražírny Kodó si návštěvníci mohou vychutnat u nás nebo si ji vzít s sebou. 

Informační centrum a obchod UPoint budou otevřeny od pondělí do soboty, vždy od 12 do 20 hodin. 

Související témata:

Výběr článků

Načítám