Hlavní obsah

Ikona české hudby, Jiří Korn, slaví 70 a připravuje narozeninový koncert v O2 aréně

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák, tanečník, herec, ale především významná osobnost české kultury Jiří Korn oslaví životní jubileum. 17. května mu bude 70.

Foto: Petr Mráček

Jiří Korn

Článek

V těchto dnech pracuje na speciálním koncertě nazvaném 70x Dík, který připravuje v režii bratrů Cabanů na 25. září letošního roku v pražské O2 Areně.

Jiří Korn patří desítky let mezi českou hudební špičku. Svým moderním přístupem k hudbě, tanci i módě ovlivnil několik generací a přesáhl tehdejší hranice. V oblasti popu u nás unikátní propagátor moderních trendů byl vždy o krok napřed.

„Mám rád tvoření a zkoušení nových věcí. Přípravy na koncert si proto užívám, pracuji na nových vystoupeních, ale také se znovu vracím k tanci a stepu,“ říká Jiří Korn. Zpěvák si připomene na koncertě s fanoušky většinu svých písní a hitů od šedesátých let v hudebním nastudování Jiřího Škorpíka. Na koncertě ho doprovodí desítky špičkových tanečníků ve speciálních kostýmech.

Kdo je Jiří Korn?

Jiří Korn se pohybuje nejen na české scéně neuvěřitelných 50 let. Je to muzikálový, bigbeatový i popový zpěvák, kytarista, baskytarista, tanečník i herec.

Jeho kariéra začala v šedesátých letech se skupinou Rebels, pokračovala ve skupině Olympic a po té sólovou dráhou v tehdejším Československu. Popularity dosáhl ale i v Německu, Polsku, bývalém SSSR. Hrál v několika filmech (Honza málem králem, Trhák, Anděl s ďáblem v těle, Kvaska...) a od devadesátých let spojil svoji kariéru s muzikály (Les Miserábles, Drácula, Monte Cristo, Touha, Doktor OX). Poslední roky vystupuje s vokálním seskupením 4TET, které také vystoupí jako host v O2 aréně.

Jiří Korn má na svém kontě mimo jiné několik stříbrných a bronzových slavíků, dvě ceny Thálie, v roce 2006 se stal osobností roku a ocenění posbíral také v zahraničí. Například na festivalu Grand Prix v Paříži získal první místo s písní ´Robinson´. V Irsku v soutěži Cavan Internationale Song Contest získal za anglickou verzi písně ´Žal se odkládá´ cenu za nejlepší píseň a interpreta i cenu poroty a diváků.

Jiří Korn je propagátorem moderních trendů a je známý svým profesionálním přístupem ke každému uměleckému výkonu.

Vstupenky na jeho koncert v O2 aréně můžete zakoupit v obvyklých předprodejích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám