Hlavní obsah

Hrad Karlštejn si letos prohlédlo již přes 200 tisíc návštěvníků

Novinky, Lukáš Kunst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejnavštěvovanějších a nejznámějších hradů u nás, hrad Karlštejn, již v letošním roce navštívilo přes 200 tisíc návštěvníků.

Foto: Správa hradu

Hrad Karlštejn v zimě

Článek

Letošním 200 000. návštěvníkem se stal pan Petr z Brna v doprovodu slečny Báry z Jemnice. Mladý pár získal od managementu správy hradu publikace o Karlštejně a celý hrad si prohlédli zdarma.

Sezóna na Karlštejně však ještě nekončí. Všichni zájemci mohou využít příjemného podzimního počasí a vyrazit na Karlštejn ještě do 13. listopadu. Ale ani v zimně hrad Karlštejn nespí a otevírá své brány veřejnosti - ve státní svátek 17. listopadu (10.00 – 15.00 hodin) a dále o listopadových a prosincových víkendech až do 18. prosince.  

Od 25. prosince 2011 do 9. ledna 2012 je hrad otevřen denně kromě pondělí a nabízí tak možnost vyměnit televizní obrazovky za příjemný zimní rodinný výlet. Hrad Karlštejn pod sněhovou peřinou má rovněž neopakovatelnou kouzelnou atmosféru. Na nádvoří je možné vychutnat svařené víno a téměř vše, co k Vánočním svátkům patří. Tradiční setkávání s přáteli na nádvoří hradu a společnou prohlídku jednoho z našich národních klenotů využívá již několik let mnoho návštěvníků.

Management správy hradu připravil do konce roku ještě celou řadu doprovodných kulturních akcí:  27. října koncertuje na Karlštejně šansoniérka Chantal Poullain a přední český jazzman Štěpán Markovič. O adventních víkendech je připraven adventní program na náměstí pod hradem a nebude chybět ani tradiční Česká mše vánoční Jana Jakuba Ryby v rytířském sále (18. prosince od 17.00 a od 19.00 hodin).

S kulturní sezónou roku se pak symbolicky rozloučíme rovněž tradičním Vánočním koncertem vokálně instrumentální skupiny CHAIRE - stane se tak 27. prosince od 18.00 hodin.

Více informací naleznete na www.hrad-karlstejn.cz . Neváhejte využít také možnosti zakoupit ONLINE VSTUPENKY na koncerty v pohodli svého domova.  

Reklama

Výběr článků

Načítám