Hlavní obsah

Hrabová u Ostravy přivítala orientační běžce

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 23. listopadu přivítala obec Hrabová v restauraci Beskyd orientační běžce - právě odkud startovali na 2. závod Slezské zimní ligy.

Foto: Josef Zajíc

Orientační běh v Hrabové u Ostravy 23.11.2013

Článek

Ředitel závodu a stavitel tratí Jiří Ryšavý ze Sportovního klubu orientačního běhu Ostrava přivítal zhruba 120 závodníků v restauraci Beskyd, která se stala shromaždištěm 2. závodu Slezské zimní ligy.

Závodníkům připomněl, že obec Hrabová se datuje již od roku 1297 a upozornil na kostel sv. Kateřiny, který je dominantou obce.

V 10.00 hodin vyběhli postupně v minutovém intervalu na krátkou trať závodníci kategorie A - 4,35 km - 23 kontrol, B - 3,51 km - 20 kontrol a C - 2,42 km - 13 kontrol. Účastníci všech kategorií běželi podle mapy pro orientační běh Šidlovec v měřítku 1:4000.

V kategorii A vyhrála Jana Vývodová z Ostravy, která trať zaběhla za 37 minut a 20 sekund. Na stejné trati vyhrál mezi muži Waluga Ireneusz z Polska (28:17).

Na trati kategorie B dominovala Lenka Švidrnochová z SKOB Ostrava (36:42) spolu s Petrem Šidíkem (29:03) z Baníku Ostrava.

V nejkratší kategorii vyhrál veterán z Opavy Břetislav Ševčík a Martina Procházková z Ostravy.

V prosinci (1. 12.) pořádá Lucie Gruchalová klasický orientační běh s vloženým skorelaufem ve Slatině u Bílovce.

V pátek 6. prosince pořádají polští přátelé pod vedením Rafala Mastely noční orientační běh v polském městečku Jastrzebie Zdroj.

V neděli 8. prosince se pak budou prohánět běžci podle mapy v Ostravě-Hrabůvce. Závodů se mohou zúčastnit i zájemci z řad neregistrované veřejnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám