Hlavní obsah

Hostišovské folkové koštování

Novinky, Rudolf Karlík

Folkové a bluegrassové tóny budou znít sálem Kulturního domu v Hostišové u Zlína. Místní kapela Hostband pořádá v pátek 9. listopadu už 15.ročník festivalu Hostišovské folkové koštování.

Foto: Rudolf Karlík
Článek

Už se stalo tradicí, že se v dušičkovém čase schází příznivci folkové muziky v malé vesnici Hostišová. Z iniciativy kapely Hostband vznikl v roce 2004 festival Hostišovské folkové koštování. Od té doby na něm účinkovali např. Pavel Dobeš, Wabi Daněk, Jan Kryl, Jiří Dědeček, Josef Fousek, Slávek Janoušek, Poutníci a další. V průběhu několika ročníků dostali prostor k předvedení své tvorby i začínající jednotlivci a kapely.

Letos si návštěvníci poslechnou kapely, které už zde někdy v minulosti vystoupily. Olomoucká etno-folková kapela Domino čerpá převážně z moravského folklóru a hraje písně ve vlastní úpravě. Ze stejného regionu je i bluegrassové trio Soft and Easy, které určitě potěší nejen příznivce tohoto žánru.

Dále to bude duo HuSo, Tomáš Hubáček (akordeon) a Jakub Soldán (klarinet) předvádí ve svých písních hravý hospodský humor a do hry zapojují i posluchače. Závěr bude patřit již tradičně pořádající kapele Hostband, hrající vlastní i převzaté písně ve folkovém a trampském stylu.

Každý účinkující dostane na památku malou placatku místní dobré slivovice a po oficiálním ukončení koncertu se pak ještě dlouho pokračuje ve hraní i na sále. Začátek je v 19.30 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám