Hlavní obsah

Host Jemnického Festu kapela Crash Road vydává CD a vyráží na celorepublikové tour

Novinky, Jirka Prokeš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brněnská kapela Crash Road není v hudebním světě žádným nováčkem. Kromě spousty vyhraných soutěží např. Radegast líheň, Česká rocková liga či umístění se na druhém místě v televizní soutěži Živák, má za sebou také stovky živých vystoupení. Dvacátého října vystoupí jako stálý host na Jemnickém Festu.

Foto: Crash Road

Kapela Crash Road

Článek

Kapela vznikla v roce 2007. Od vzniku Crash Road jste je mohli spatřit či slyšet například na nejznámějších festivalech jako Masters of rock, Colours of Ostrava, Basinfirefest, Jemnický Fest anebo na různých slavnostech měst, samostatných koncertech a na mnoha dalších akcí. V poslední době se také o této kapele hodně píše v hudebních časopisech a tak má našlápnuto na velmi úspěšnou kariéru.

Crash Road momentálně hlásí vznik nové desky a k ní samozřejmě nesmí chybět turné, kde na pódiu vystoupí se stejně nadanou kapelou Last Time z Moravské Třebové. V některých městech se na pódiu objeví i další hosté.

Jednou ze zastávek bude také každoroční vystoupení na Jemnickém Festu, který se letos koná v sobotu 20. října. Tady se kapela na podiu vystřídá se skupinami Wohnout, Nightwish revival, Remains od Force, tanenčí skupinou 4K a rockovou kapelou Vigo a dalšími.

Jaká bude nová deska?

"Reflection bude trochu něco nového. Konečně bude slyšet, že CD nahrávali lidé, kteří na svůj nástroj umí hrát. Hodně se pracovalo nejen s melodiemi, ale i s rytmikou a se samotným hlasovým projevem, takže tentokrát se opravdu nebojím říct "srážka melodie s tvrdostí". Drtivou většinu nápadů přinesl opět kytarista Honza, který je už od začátku působení takovým motorem a svými kytarami dává songům jakýsi poměrně originální rukopis. Obrovskou změnu vnímám v rytmické sekci - basa a bicí - tady to tentokrát oproti Sugarboxu opravdu šlape tak jak má. Věřím, že se CD bude líbit stejně jako propracovanější živá vystoupení," uvedl baskytarák kapely Pavel Lasnovský

"Výběr studia pro nás bylo velké dilema. Nakonec jsme zvolili pražský Faust Records s výborným vybavením, zázemím, slušnými referencemi a hlavně s velice šikovným mladým mistrem zvuku z USA, Derekem Saxenmeyerem, který se při nahrávání projevil jako opravdový profesionál a mistr svého oboru. Tento sedmadvacetiletý mladíček z Floridy má v této branži posbíraných víc zkušeností, než kdejaký ostřílený zvukař čtyřicátník od nás - lidský faktor je při nahrávání možná mnohdy i podstatnější, než prvotřídní vybavení. Super byl taktéž fakt, že jsme se Derekovi hudebním stylem i po lidské stránce poměrně zamlouvali a tak nám zcela dobrovolně navíc pomáhal i s částečnou producentskou prací - korekce angličtiny i výslovnosti, mnoho rad ohledně zvuku aparatur, mnoho připomínek k samotným kompozičním záležitostem," dodal Lasnovský z kapely Crash Road.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám