Hlavní obsah

Hořovické maminky darovaly dětskému domovu přes 350 kg oblečení

Novinky, Ivona Karvinen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hořovicemi v superlativech skloňovaná Lucie Menclová se opět ozvala. Tentokrát se o Hořovických maminkách, kterým je předsedkyní, mluví v Dětském domově a Mateřské škole speciální v Berouně, kam se rozdělilo 350 kg oblečení.

Foto: Ivona Kratochvílová

paní ředitelka Mgr. Jana Müllerová a Alice Sýkorová, DiS, sociální pracovnice, z Dětského domova a Mateřské školky speciální v Berouně

Článek

Občanské sdružení Hořovické maminky během června uspořádalo další úspěšnou akci s názvem DARUJ OBLEČENÍ. Cílem sbírky bylo pomoci dětem z Dětského domova a Mateřské školy speciální Beroun. Ale protože bylo díky hořovickým podnikatelům, kteří se toužili zapojit, oblečení mnohem více, rozrostla se i destinace, kam oblečení putovalo. 

"Ještě před spuštěním kampaně se na nás obrátili místní obchodníci s nabídkou pomoci. Dohodli jsme se tedy na využití jejich obchodů, které se na chvíli staly sběrným místem, a i díky této pomoci se vybralo přes 23 pytlů s oblečením pro miminka děti, ale i dospělé,“ upřesnila Lucie Menclová.

Lidé kromě oblečení pro děti a dospělé darovali také hračky, obuv, knížky, peřinky a třeba i mantinely do postýlek, proto se v pondělí 11. července přineslo do Dětského domova také toto vybavení. A protože se vybralo oděvů víc než dost, 4 pytle dětského oblečení putovaly také do hořovického oddělení sociálních věcí, které o sběrnou akci projevilo taktéž zájem.

„Jsem ráda, že jsme mohli pomoci, a překvapená ochotou pomoci od tolika lidí, nejen z Hořovic, ale i dalekého okolí. Zároveň bych tímto chtěla poděkovat nejen jim, ale i partnerským obchodům," dodala Menclová. 

Více fotografií z akce jsou k vidění na webových stránkách www.horovickemaminky.cz, zde najdete i přehled dalších akcí občanského sdružení Hořovické maminky. Včetně dalších možností jak pomoci třeba právě oděvy do dětských domovů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám