Hlavní obsah

Historický úspěch ostravského klubu karate, zvítězil v Polsku

Novinky, Miloš Škoda

V sobotu 12. května se karatisté z ostravského klubu ATTFIS zúčastnili mezinárodního turnaje karate WKF v polských Glubczycích, organizátorem turnaje byl LZS Karate-Do Glubczyce. Klub reprezentovalo 6 dívek a 9 chlapců, kteří vybojovali úžasných 23 medailí.

Foto: Miloš Škoda
Článek

Výsledkem účasti na mezinárodním turnaji je první místo v žebříčku všech klubů. Za sebou nechali všech 21 klubů z Polska, České republiky a Slovenska. Vybojovali 7 zlatých, 7 stříbrných a 9 bronzových medailí - a pětkrát obsadili páté místo.

Nejúspěšnějším závodníkem klubu na turnaji byl Kryštof Bunček, který vybojoval zlato v kata a dvě stříbra (kata a kumite fantom), Lucie Olejníková se zlatem z kumite, stříbrem a bronzem z kata. Dále pak Marek Šedivý s jedním zlatem a jedním stříbrem z kumite, Sabina Světlíková s třemi medailemi: zlatem z kata, jedním bronzem z kumite fantom a jedním bronzem z kata.

Historický úspěch ostravského klubu

O úspěch se postaral v roli hlavního trenéra Jakub Škoda, který účast zhodnotil slovy: „Všichni závodníci odvedli skvělou práci, vybojované první místo mezi kluby je obrovské ocenění za dlouhodobou práci všech zainteresovaných. Děkuji všem, jsem šťastný, že se nám to společně povedlo. Je to poprvé v moderní historii klubu, co jsme zvítězili v celkovém žebříčku turnaje. Jsme nově motivováni do dalších turnajů, na kterých chceme také uspět.”

Dvojnásobnými medailisty mezinárodního turnaje jsou Vojtěch Válek se stříbrem a bronzem z kumite, Dominik Trubianský se dvěma bronzy (kata, kumite). Pouze po jedné medaili, ale zato nejcennější, si z turnaje odvezly Vendula Břusková a Barbora Podhorová z kata. Stříbrné medaile si pak odvezli Michal Břuska (kumite), Matěj Rovenský (kata). Bronzové medaile obsadili Karolína Světlíková, Chrudoš Dvořák (oba z kata) a Jaroslav Olejník z kumite.

Pozn.: kata (předvedení sestavy), kumite (sportovní zápas).

Reklama

Výběr článků

Načítám