Hlavní obsah

Historické vozy vyjednou na 1. máje do ulic Zlína a Otrokovic

Novinky, Redakce Novinky

V den Svátku práce 1. května se na Zlínsku uskuteční první letošní jízdy historických vozidel. Objeví se na lince 8 ve Zlíně, na lince 55 v Otrokovicích a rovněž na zvláštní lince, která směřuje ze Zlína do Kostelce, Štípy a k ZOO Lešná.

Foto: Magistrát města Zlína

Článek

„Chceme obyvatelům Zlína a Otrokovic přinést opět něco hezkého, co potěší srdce a oživí vzpomínky. Ke slavnostní atmosféře prvního máje přispějeme jízdami našich historických vozidel. A lidé se na ně budou moci nejen podívat, ale také se s nimi svézt,“ sdělil ředitel Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice Josef Kocháň.

Červený historický trolejbus Škoda 9 Tr s červeným vlekem Jelcz PO-1E bude jezdit v pátek 1. května přibližně od 9 do 17 hodin na lince č. 8 mezi Baťovou nemocnicí a obratištěm Jižní Svahy-Kocanda. Přidaný spoj se zvláštním jízdním řádem pojede jednou za hodinu v časové poloze šest minut po pravidelném spoji linky č. 8. První odjezd z Kocandy v 9.38, poslední v 16.38 hodin.

V Otrokovicích bude jezdit v pátek 1. května na lince č. 55 červeno-krémový historický autobus ŠM 11. Jeho rekonstrukce byla v dílnách DSZO dokončena teprve před rokem. Historický vůz zde bude jezdit jako zvláštní spoj jednou za hodinu. První odjezd od železniční stanice v Otrokovicích bude v 9.38, poslední v 16.38. Historický autobus nebude zajíždět do Kvítkovic ani na zastávky Senior a Moravní.

Svůj modrý historický autobus Škoda 706 RTO nasadí DSZO na prvního máje na zvláštní linku Sportovní hala – Štípa-pošta – Lešná-ZOO. Během dne bude vypraveno v hodinovém intervalu sedm spojů, první pojede od Sportovní haly v 9.37, poslední v 16.37 hodin, přičemž spoj ve 12.37 bude kvůli bezpečnostní přestávce řidiče vynechán.

Při jízdách historických vozidel DSZO bude pro cestující platit normální tarif, jízdenky pro jednotlivou jízdu i časové jízdenky pro příslušná pásma. Ve vozidlech budou instalovány běžné označovače jízdenek. Ve vlečce cestujícím označí jízdenky průvodčí. V případě nenadálé poruchy historického vozidla by byly historické jízdy na dané lince zrušeny bez náhrady.

Samozřejmostí při cestování v MHD je v tomto období použití ochranných roušek. Jízdenky u řidičů ani u průvodčí ve vlečce se neprodávají. U historického trolejbusu ani u autobusu ŠM 11 nebude možno používat přední dveře a u žádného z vozidel MHD není dovoleno vstupovat do ohraničeného prostoru v blízkosti stanoviště řidiče.

Reklama

Výběr článků

Načítám