Hlavní obsah

Historické vozy opět vyjedou na trať Zbraslav - Jíloviště

Novinky, Jiří Cysař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příznivci historických vozidel mohou obdivovat autoveterány v sobotu 6. září v Praze-Zbraslavi, kde se uskuteční 47. ročník Jízdy do vrchu historických vozidel Zbraslav – Jíloviště.

Foto: Jana Bečková

Indián

Článek

Závod Zbraslav – Jíloviště o poháry Elišky Junkové, města Zbraslavi a obce Jíloviště je mezinárodní závod jízdy historických vozidel do vrchu konaný každoročně první či druhou zářijovou sobotu - letos 6. září.

Celá akce je v posledních letech spíš než závod setkáním příznivců vozidel dob dávno minulých. Od ranních hodin celá Zbraslav žije každoročně touto akcí a tak stánky s občerstvením i tematikou blízkou k historii automobilismu vždy zaplní celé náměstí.

Později se zde seřadí automobily a motocykly na výstavě před samotným závodem a jejich hrdí majitelé rádi popovídají o svém miláčkovi. Ve městě je podél trati možnost zhlédnou jízdu vozidel a nejen krása samotných aut, ale i dobové oblečení vás vtáhne do závodu. Spojení z Prahy ze Smíchovského nádraží je zajišťováno autobusy č. 361, 318, 390.

Vozidla budou vystavena na náměstí od 9 do 13 hodin, start jízdy bude po přivítání starostou v 13.10 hodin z náměstí. Trasa vede do zhruba 4 km vzdálené obce Jíloviště. Jde o nejstarší závod do vrchu na světě, první soutěž (tehdy ještě závodních vozů) se uskutečnila již v roce 1908.

Vyhlášení výsledků závodu proběhne v 17 hodin na zbraslavském náměstí.

Reklama

Výběr článků

Načítám