Hlavní obsah

Historické motocykly pojedou na hrad Bouzov

Novinky, Aleš Koutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mototeam Žešov letos chystá již 32. ročník tradičního závodu mopedů, který je zařazen jako neoficiální mistrovství světa motocyklů do 50 ccm s přídavným šlapacím zařízením. Závod s názvem Rallye Kozel Bouzov odstartuje 12. září na nádraží v Prostějově.

Foto: Aleš Koutný
Článek

Historické motocykly závodí ve dvou  kategoriích moped originál a speciál. Celková délka rallye je zhruba 112 km po silničních komunikacích. To už je pořádná vzdálenost, která opravdu prověří jak vytrvalost závodníka, tak i schopnosti stroje.

Na jezdce v letošním ročníku Rallye Kozel Bouzov čeká 8 rychlostních zkoušek. Start první RZ bude za obcí Holubice směr Hrochov. Dále bude trať pokračovat přes Konici, kde jezdci pojedou Březský vrch a budou dále pokračovat přes nectavské údolí a Hartinkov na hrad Bouzov.

Pod parkovištěm hradu Bouzov bude tradiční polední přestávka k občerstvení a hlavně opravám strojů. V tu dobu se závod nachází asi v polovině a je potřeba, aby stroje vydržely až do zdárného konce. Samozřejmostí je, že na celý průběh závodu se můžou přijet podívat i vyznavači silnějších strojů než o obsahu 50 ccm.

V roce 2011 se Mototeam Žešov přidal k nově vznikající události, do které se zapojilo dalších pět moravských týmů, a vznikl takzvaný Moped Cup. Ten má od roku 2012 nového sponzora a i podle něj byl název pozměněn na Hrací Karty Moped Cup. 

V letošním roce byl přibrán další tým, který je z Tlumačova a rozšířil tak CUP o svůj závod. Rallye Kozel Bouzov je nejstarším závodem z celého seriálu. Má jako jediný úplně jiný průběh a proto je také mezi závodníky, kteří jezdí celý Cup, jeden z nejoblíbenějších. Rallye se jede za každého počasí.

Generálním partnerem akce je společnost Hrací karty, s. r. o. a mediálním partnerem je web www.motorkari.cz.

Podrobné informace o závodu najdete na www.zesov.cz v sekci Mototeam nebo na facebooku https://www.facebook.com/MtZesov?fref=ts.

Reklama

Výběr článků

Načítám