Hlavní obsah

Historická vozidla potěší návštěvníky Chvalské tvrze

Novinky, Zuzana Foglarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční akce věnovaná automobilům, motocyklům a jiným zajímavým strojům do roku výroby 1950 bude na programu v sobotu 28. dubna od 10 hodin v areálu Chvalské tvrze v Praze-Horních Počernicích. Setkání proběhne v duchu 20. až 30. let v dobovém oblečení účastníků s živou hudbou ve stylu 30. až 50. let.

Foto: Petr Rýpar

Jeden z nejznámějších veteránů - Ford T

Článek

Podobně jako v minulém ročníku se uskuteční jízda vozidel Horními Počernicemi. Pro děti budou na tuto jízdu k dispozici historické autobusy. Akce se stala velice oblíbenou mezi milovníky veteránů, o čemž svědčila i loňská účast více než 60 vozidel a 15 motocyklů.  

Pro ročník 2012 se předpokládá účast 80 až 100 vozidel. Součástí akce bude i výstava k výročí 80 let od jízdy Bohumila Turka – 30 000 km na trase Praha - Brno a dokumentů o výrobě firmy Aero. Součástí expozice bude kompletní řada sériově vyráběných vozidel Aero. Akce je pořádána pod záštitou Úřadu MČ Horní Počernice za výrazného mediálního a organizačního přispění webu epocernice.cz.  

Kromě unikátních exponátů bude návštěvníkům k dispozici i dobré jídlo a skvělé moravské víno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám