Hlavní obsah

Herečka Miluše Bittnerová je další z žen, které si vyzkouší samovyšetření prsu na speciální maketě

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úspěšná road show Ruce na prsa po obchodních centrech pokračuje druhou pražskou zastávkou v úterý 3. března v pražském QUADRIU, kde si budou mít možnost ženy samovyšetření prsu vyzkoušet. Jako první se to naučí herečka Miluše Bittnerová.

Foto: Dialog Jessenius
Článek

Ta v úterý 3. března v 11 hodin zahájí činnost edukativního stánku v pražském obchodním centru QUADRIO na Národní třídě. Na speciálním fantomu si vyzkouší správný postup i to, jak poznat, když se v prsu nachází něco, co tam nepatří.

Stejně jako ona, mohou u výstupu z metra B (Národní) získat praktické zkušenosti a užitečné rady i další ženy a dívky. Stánek s odborníky zde bude k dispozici denně od 11. do 19. hodiny, až do 15. března.  

„V loňském roce využilo této možnosti na 4000 žen a dívek, které navštívily náš stánek v obchodních centrech po celé republice během naší road show,” uvedla ředitelka obecně prospěšné společnosti Dialog Jessenius Michaela Tůmová a doplnila i další možnosti, jak se dozvědět informace o správném postupu samovyšetření.

„Naše speciální aplikace pro mobilní telefony nabízí nejen postup krok za krokem, ale je především praktickým pomocníkem, který ženy každý měsíc upozorní, že teď je ta nejlepší doba najít si deset minut na samovyšetření,” řekla.

Vznik projektu Ruce na prsa iniciovaly před časem samy dívky, které měly rakovinu prsu a chtěly poukázat na výskyt tohoto závažného onemocnění také u mladých žen. Ty, které našly odvahu a podělily se o svůj příběh, zachytila fotografka Petra Ficová a už od samého začátku doprovází tuto kampaň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám