Hlavní obsah

Herečka Lucie Benešová už ví, jak na samovyšetření prsou

Novinky, Kateřina Martykánová

Známá herečka se v úterý dopoledne připojila k ženám, kterým není lhostejné jejich zdraví a ví, že samovyšetření prsu může i zachránit život. V doprovodu kamarádky a dcery se zastavila na stánku k projektu Ruce na prsa a prošla zde odbornou instruktáží.

Foto: Dialog Jessenius
Článek

Nejen Lucie Benešová, ale i všechny ostatní ženy a dívky se mohou až do 16. března v pražském Centru Chodov učit na speciálním fantomu, nejen jak se samovyšetření provádí, ale také jak poznat, když se v prsu nachází něco, co tam nepatří. Na stánku obecně prospěšné společnosti Dialog Jessenius v 1. patře v blízkosti prodejny Triumph mohou získat praktické zkušenosti i užitečné rady denně od 11. do 19. hodiny.

Centrum Chodov v Praze je další zastávkou edukativní roadshow k projektu Ruce na prsa, který obecně prospěšná společnost Dialog Jessenius společně s Českým výborem Mezinárodní asociace nákupních center ICSC zahájila v září loňského roku s cílem upozornit na vysoký výskyt rakoviny prsu u nás.

„Při loňských návštěvách v obchodních centrech ve velkých městech využilo možnosti vyzkoušet si samovyšetření už více než 1100 žen, z nichž třetina přišla do centra cíleně právě na náš stánek,“ uvedla ředitelka Dialogu Jessenius Michaela Tůmová.

„Ženy vítají hlavně možnost získat pohmatovou zkušenost, aby věděly jaký útvar v prsu hledat, a také informace, kam se v případě nálezu obrátit pro pomoc,“ dodala Tůmová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám