Hlavní obsah

Herec Jiří Langmajer a pěvecké sbory pomohou charitě

Novinky, Pavel Říha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 4. května od 18 hodin se uskuteční v katedrále sv. Bartoloměje v  Plzni Benefiční koncert hudby a poezie na podporu Domova pokojného stáří sv. Alžběty, jehož zřizovatelem je Diecézní charita Plzeň.

Foto: Pavel Říha

Jeden z učinkujících - smíšený sbor Nová Česká píseň

Článek

V rámci koncertu vystoupí na sto účinkujících. Účast přislíbila známá hudební uskupení: ženský pěvecký sbor Carmina Přeštice, smíšené pěvecké sbory Nová Česká píseň a Canticorum.

Tuto trojici „klasických“ sborů doplní neotřelá mladá vokální skupina KrisKrosKvintet a recitátor Jiří Langmajer st. Celým programem bude provázet známý český herec Jiří Langmajer ml.

Výtěžek z akce bude použit na pořízení signalizace pro klienty Domova pokojného stáří sv. Alžběty. Pomocí tohoto zařízení budou senioři v neustálém spojení s personálem a předejde se tak nepříjemným situacím. U starších lidí je zvýšené riziko pádu, dezorientace apod.

Pokud se tato situace přihodí, klient si jediným stiskem tlačítka náramku, který má stále připevněný na ruce jako hodinky, přivolá pomoc, může s personálem navíc na dálku i komunikovat prostřednictvím hlasové služby, kterou toto zařízení také podporuje. Vstupné je dobrovolné.

Reklama

Výběr článků

Načítám