Hlavní obsah

Hanka Křížková dodržuje tradici, své pověstné marokánky dělá na kila

Novinky, René Kekely

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka a herečka Hanka Křížková je pověstná tím, že miluje Vánoce a vždy se snaží udělat si je co nejkrásnější. Většinou však až do nich pracuje. Nejinak je tomu letos. Na pečení mnoha druhů cukroví nemá čas ani sílu, ale jednu specialitu přeci jen dělá.

Foto: archiv H. Křížkové

Hanka Křížková Vánoce odjakživa miluje

Článek

Pověstné marokánky dělá Hanka Křížková už řadu let doslova na kila. „Je to opravdu jediné cukroví, které dělám a na které mám čas, ale to pak měním s kamarády a kolegy za jiné. Tu za rohlíčky, jinde za linecké, išlské, košíčky, za vánočku nebo i za kubu… Tyto 'výměnné akce' se u mě staly takovou tradicí a je to velmi výhodné pro všechny strany,” řekla s úsměvem Křížková, která se už těší, až si o svátcích odpočine. Teď ji ale ještě čeká několik povinností.

Například tento blížící se 3. adventní víkend prožije hodně pracovně. „V sobotu od 18 hodin mám Vánoční recitál v kostele na náměstí v Horažďovicích na Klatovsku, v neděli pak ve stejném čase v pražském holešovickém Divadle Na Maninách. Moc všechny zvu a na všechny se těším,” podotkla zpěvačka a herečka, která je kromě krásného hlasu pověstná svým kladným vztahem k humoru.

„Ráda se směju, a když se sejde dobrá parta lidí a je veselo, je to super. Vánoce a ten čas okolo je právě chvíle, kdy se třeba mám čas potkat s lidmi, s kterými se během roku tolik nevidíme. A máme si i čas říct spoustu věci, zavzpomínat a zasmát se. 

„Na Vánoce se připravuji vždy dopředu a nasávám atmosféru. Nejvíce mě naladí návštěva prodejny mého kamaráda Jardy Soukupa na Zličíně, kde jsou ozdoby a výzdoba už od konce října," prozradila zpěvačka s tím, že doma v holešovickém bytě má už také vánoční výzdobu, včetně stromečku, s čímž jí pomáhají blízcí kamarádi a ona jen dolaďuje detaily. „Jsem teď skoro každý den někde, tak nemám moc času na to, abych vše sama zvládla. O to více jsem ráda, že mám kolem sebe bezvadné lidi, na které je spoleh,” dodala Křížková.

Reklama

Výběr článků

Načítám