Hlavní obsah

Halina Pawlowská bude ve Vsetíně rozdávat chuť do života

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U příležitosti Mezinárodního dne žen, který každoročně připadá na 8. března, zavítá do velkého sálu Domu kultury Vsetín populární spisovatelka, moderátorka, herečka a scénáristka Halina Pawlowská se svou talk show. Od 18.00 hodin bude rozdávat své rady a recepty s chutí do života.

Foto: PR Haliny Pawlowské

Halina Pawlowská

Článek

Halina Pawlowská se narodila do rodiny ukrajinského básníka a české učitelky. Vystudovala FAMU, napsala na dvacet televizních komedií a filmových scénářů. Mezi její nejúspěšnější filmy patří kultovní komedie Vrať se do hrobu, komedie Můj hříšný muž, Evo, vdej se a Díky za každé nové ráno.

Byla jednou ze zakladatelů deníku Metropolitan. Pod holandským vedením založila časopis Story. Později se stala majitelkou a vydavatelkou časopisu Šťastný Jim. Založila též časopis Glanc, jehož je tváří a pravidelně do něj přispívá svými povídkami a fejetony.

Na televizní obrazovku vstoupila v roce 1993. Je autorkou a moderátorkou úspěšných televizních cyklů jako V žitě, Zanzibar, Dokonalé štěstí a Banánové rybičky. V roce 2013 napsala libreto k muzikálu Adam a Eva. V současnosti hraje v nekonečném seriálu Doktoři z Počátků. Napsala dvacet tři knižních titulů, díky kterým mnohokrát získala ocenění jako nejčtenější česká autorka.

Poslední z nich, Chuť do života aneb Rady a recepty, abyste nezabili sebe ani ostatní, je zodpovědným průvodcem všech věcí, které by člověku mohly udělat radost. A protože už jen výraz chuť do života asociuje jídlo, a protože sama autorka ráda jí a má na jídlo pořád chuť, tak ke svým optimistickým radám a postřehům zkušené ženy, matky, milenky a kuchařky přidala konkrétní recepty na lahůdky, které do každé zatemněné mysli vnesou jas. A o tom všem bude řeč.

Nebyla by to Halina Pawlowská, kdyby své povídání nezakončila svou tradiční radou: "KDYŽ MÁŠ DEPKU, DEJ SI NĚCO K SNĚDKU."

Po skončení pořadu bude autogramiáda. Předprodej vstupenek probíhá v Kině Vatra Vsetín.

Reklama

Výběr článků

Načítám