Hlavní obsah

Galerií Masné krámy zněla hudba kapely Gili Romani, zatančila skupina Arvena

Novinky, Marek Velebný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V plzeňské galerii Masné krámy se uskutečnilo nedělní matiné s kapelou Gili Romani a skupinou historického tance Arvena.

Foto: Marek Velebný

Děvčata z taneční skupiny Arvena

Článek

V neděli 7. dubna se od 11 hodin konalo ve výstavní síni plzeňské galerie Masné krámy nedělní matiné, tj. koncert hudební skupiny Gili Romani. Jako hosté nedělního matiné se představila děvčata ze skupiny historického tance Arvena.

Děvčata z Arveny zatančila na reprodukovanou hudbu ukázku tanců z doby gotiky a renesance. Jako překvapení na závěr, které oznámil moderátor Jiří Hlobil, se Tereza Čermáková s Andreou Löffelmanovou ze skupiny Arvena představily jako "cikánské tanečnice" v kostýmech, kdy tančily k doplnění úžasné temperamentní atmosféry koncertu romské hudby kapely Gili Romani.

Koncertu se zúčastnilo téměř pět desítek diváků, kteří měli před i po koncertu možnost si v plzeňské galerii Masné krámy prohlédnout výstavu s názvem Palmy na Vltavě - Primitivismus, mimoevropské kultury a české umění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám