Hlavní obsah

Galavečer MMA v Příbrami vyjde na statisíce, říká spoluorganizátor Petr Větrovský

Novinky, Tomáš Vašíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již třetí galavečer bojových umění v Příbrami se pomalu blíží. Zápasníci se utkají v osmihranné kleci ve stylu Mixed martial arts (MMA), což lze přeložit jako smíšená bojová umění. Co vše musí organizátoři zajistit a jak je akce finančně náročná, popisuje jeden z organizátorů Petr Větrovský.

Foto: archiv Petra Větrovského

Petr Větrovský (vpravo) při nedávném Beck in the fight 2.

Článek

Petr Větrovský je v Příbrami známou a populární osobností. Kromě funkce generálního ředitele a spolumajitele fotbalového klubu nejvyšší české fotbalové soutěže - 1. FK Příbram - je také zastupitelem města, členem sportovní komise a milovníkem sportu. Jak se ale dostal konkrétně k MMA?

„Když tak vzpomínám, tak ještě před asi pěti lety jsem MMA vůbec neznal. Znal jsem jen ultimátní zápasy, které se již tenkrát konaly v kleci. K MMA mě přivedl můj kamarád Ladislav Erdélyi, který tento sport do Příbrami přivedl, protože se tu do té doby netrénoval a já jsem ho vůbec neznal,” řekl na úvod Větrovský.

Jak to tedy všechno začalo? „Láďa Erdélyi postavil v Příbrami nové zázemí - boxernu. Chodil jsem si tam občas zatrénovat pro svou kondici a vždycky se tam s ním potkával. Líbilo se mi, s jakým zaujetím k tomuto sportu přistupoval, jak to bral vážně a jak o tom vyprávěl. Upoutalo mě to a postupem času jsem mu s tím začal trochu pomáhat. Občas jsem mu sehnal nějakého menšího sponzora pro klub KBC Příbram, jehož je spoluzakladatelem. Tak to dále pokračovalo a za pár let jsme se rozhodli zorganizovat poprvé zápasy v kleci v našem městě Příbrami. Nyní to bude již třetí ročník,” pokračoval Větrovský.

Kolik finančních prostředků je potřeba k realizaci takového galavečera, jako je např. Back in the Fight 3? „Jsou to statisíce korun a moře času, jednání, telefonování a ve finále vám zbyde jen ten dobrý pocit, když to dobře dopadne. Musíte zajistit halu, domluvit fightcard, rozhodčí, zvukotechniku, klec, cattering, předprodej vstupenek, plakáty, billbordy a jiné PR, hostesky, moderátora, kameramany, pořadatelskou službu, lékařskou službu a spoustu dalších. Nezdá se to, ale je toho opravdu mnoho.”

Jak vnímá MMA veřejnost? „Myslím, že poslední roky tu žádný jiný sport neprodělal vývoj v tak rychlém tempu. Myslím, že to má na svědomí organizace GCF (Gladiator Championship Fighting), která v mých očích MMA v naší republice hodně pozvedla. Věřím, že se to bude dařit i nadále.”

Co vás čeká v nejbližších dnech? „Spousta schůzek, protože zanedlouho odletím s mužstvem na pár dní do Turecka, kde se koná herní soustředění. Po pár dnech již pojedu zpátky, protože tu mám mnoho povinností a hlavně 14. února je v Příbrami GCF Challenge: Back in the Fight 3 a tam nemůžu chybět,” dodal s úsměvem Petr Větrovský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám