Hlavní obsah

Frýdek-Místek žádá lidi, aby netrhali květiny z městských záhonů

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Statutární město Frýdek-Místek se každým rokem snaží zkrášlit veřejnou zeleň a prostranství květinami. Pohled na rozkvetlé narcisy, modřence, tulipány, ale také sedmikrásky a pomněnky, kterých zaměstnanci technických služeb vysadili tisíce, přispívá k příjemné jarní atmosféře a k dobré náladě.

Foto: Jana Matějíková

záhony na 8. pěšího pluku

Článek

O to smutnější je zjištění, že záhony narcisů v Parku Pod zámkem a podél komunikace na ulici 8. pěšího pluku si v minulých dnech vyhlédli vandalové, kteří spoustu květů otrhali a pováleli.

„Věřím, že občané i návštěvníci města se z květinové výzdoby těší a že poškozené záhony mají na svědomí jedinci, kteří si neváží snahy dělat město krásnějším. Vytvářet příjemnější prostředí pro život a chránit ho je v zájmu nás všech. Občané by ke svému okolí neměli být lhostejní a v případě, že uvidí někoho ničit městský majetek, měli by kontaktovat městskou policii na lince 156,“ vyzval primátor Michal Pobucký.

„Útěchou je, že narcisy i modřence patří mezi cibuloviny, které kvetou na stejném místě opakovaně po dobu více let, takže předpokládáme, že se záplava žlutých a modrých květů v těchto lokalitách bude opakovat i v příštích několika letech,“ řekl Jaromír Kohut, předseda představenstva městské společnosti TS a. s., která má péči o květiny a zeleň na starosti. 

Květinová výzdoba bude ve městě bohatá i v letních měsících. „Zaměstnanci technických služeb vysadí v nadcházejících dnech v ulicích tisíce předpěstovaných letniček různých druhů a barev. Postupně od poloviny června až do prvních mrazíků budou nakvétat také záhony z přímého výsevu na ulici Hlavní a Revoluční, ale také v Janáčkově parku a v Parku Pod zámkem. Chybět nebudou ani tradiční květinové pyramidy na náměstí Svobody a u polikliniky v Místku a závěsné květinové nádoby instalované na sloupech veřejného osvětlení na Zámeckém náměstí a podél ulic Pivovarská a Radniční,“ dodal Jaromír Kohut.

Reklama

Výběr článků

Načítám