Hlavní obsah

Frýdek-Místek pořádá pravidelné farmářské trhy

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedení města Frýdek-Místek se rozhodlo pořádat pravidelné Beskydské farmářské trhy. Konat se budou ve čtrnáctidenních intervalech, vždy ve čtvrtek od 10 do 17 hodin na náměstí Svobody v Místku. První se uskuteční ve čtvrtek 30. června a poslední v prosinci.

Foto: Město Frýdek Místek

Logo Beskydských farmářských trhů

Článek

Návštěvníci na trzích najdou více než 30 prodejních stánků s ovocem a zeleninou, mléčnými i uzenářskými výrobky, od července možná i z pštrosího masa, vejci, kořením, pečivem, květinami a podobně. Ochutnat budou moci také místní speciality nebo si zakoupit řemeslné výrobky, včetně košíků, jako stvořených pro přenos či uskladnění zakoupených produktů.  

"Cílem Beskydských farmářských trhů je podpořit místní farmáře a potravináře a zvýšit zájem místních obyvatel o produkty pěstované a vyráběné v našem regionu. Věříme, že kupující se sami přesvědčí o kvalitě místních výrobků, které jsou v mnoha případech kvalitnější než ty z dovozu," řekl náměstek primátora Michal Novák, který je iniciátorem i garantem projektu.

Trhy se budou konat každých čtrnáct dní ve čtvrtek, tento den byl zvolen s ohledem na tradici ve městě. "V minulosti u nás patřil každý čtvrtek trhům, s nástupem hypermarketů se trhy z města vytratily, ale v posledních letech začaly zaznívat požadavky na jejich obnovení, a proto jsme se rozhodli tuto tradici do města vrátit," vysvětlil náměstek Novák s tím, že trhy se budou konat na náměstí Svobody, které má ideální dostupnost. V jeho blízkosti je několik zastávek městské hromadné dopravy a motorizovaní návštěvníci mají možnost parkování v těsné blízkosti náměstí.

"Zájem o prodej na Beskydských farmářských trzích nás překvapil. Nabízet na nich své výrobky projevilo více zájemců, než jsme oslovili. S ohledem na počet stánků tedy dojde k určitému koloběhu prodejců, to znamená, že prodejci se budou ve stáncích střídat a někteří nebudou na trzích přítomni pravidelně," doplnil náměstek Novák.

Konání Beskydských farmářských trhů podpořila dotace revolvingového fondu ministerstva životního prostředí ve výši 150 tisíc korun. Z těchto financí město zajistilo mimo jiné i 16 vlastních stánků pro prodejce.

Reklama

Výběr článků

Načítám