Hlavní obsah

Fotograf Jan Svoboda draží svůj kalendář aktů pro projekt Ruce na prsa

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osobní zkušenost a setkání se zákeřnou chorobou motivovala fotografa Jana Svobodu k vyhlášení charitativní aukce, jejíž výtěžek bude věnovaný na podporu projektu Ruce na prsa. Dražba posledního kusu luxusního kalendáře z limitované edice byla zahájena v neděli 11. prosince ve 20 hodin a potrvá týden.

Foto: Jan Svoboda
Článek

„Ve spolupráci s projektem Ruce na prsa jsem se rozhodl vyhlásit charitativní aukci čtyřstého kusu nástěnného kalendáře Exclusive 2017. Aktový kalendář vychází v omezeném nákladu, kde každý kus je očíslovaný a mnou podepsaný,“ uvádí fotograf Jan Svoboda a dodává: „Poslední kus je navíc podepsaný - jinak anonymní - modelkou z publikovaných fotografií.“

„Jsme velmi rádi, že koupí tohoto unikátního kalendáře získá jeho nový majitel víc než jen skutečný skvost pro obdivovatele ženské krásy a artové fotografie. A podpoří tak i projekt, který se zaměřuje na osvětu, prevenci a motivaci žen a dívek k zodpovědnému přístupu k vlastnímu zdraví a životu,“uvedla Michaela Tůmová, ředitelka obecně prospěšné společnosti Dialog Jessenius, která projekt Ruce na prsa.

Nástěnný kalendář Exclusive 2017 je díky použité technologii zpracování originálním uměleckým dílem, jehož realizací si sám autor splnil svůj sen. „Na míru namíchaná hnědá v kombinaci s černou barvou a jakostním křídovým papírem dává kalendáři jedinečný vzhled. Originální punc dodává i úvodní list se stříbrnou ražbou grafiky,“ vysvětluje autor.

Charitativní aukce kalendáře probíhá na osobním FB profilu fotografa (https://www.facebook.com/JanSvoboda.fotograf) a zúčastnit se jí může kdokoli od 18 let. Částky zaokrouhlené na stovky korun se budou přihazovat v komentářích pod uvedeným příspěvkem nebo neveřejně prostřednictvím soukromých zpráv zaslaných Janu Svobodovy. Dražit bude možné až do neděle 18. prosince do 23:59 hodin.

O fotografovi Janu Svobodovi:

Jan Svoboda je talentovaný český fotograf, který pracuje v oboru již více než jedenáct let. Specializuje se na glamour fotografie s profesionálními modelkami i s dívkami, které dosud nemají s focením žádné zkušenosti. Dokáže je uvolnit a zachytit tak jejich pravou krásu. Rád balancuje na hraně vkusné cudnosti a snového vzrušení. Nově se věnuje také videoprodukci. Do jeho portfolia patří focení pro Playboy, Xman, Esquire, Speed, Top Gear atd.

Projekt Ruce na prsa:

Prostřednictvím projektu Ruce na prsa se obecně prospěšná společnost Dialog Jessenius snaží zdůraznit význam prevence v boji s nejčastějším onkologickým onemocněním u českých žen a upozornit na důležitost pravidelného samovyšetření prsou. 

Vznik projektu Ruce na prsa iniciovaly před časem samy dívky, které měly rakovinu prsu a chtěly poukázat na výskyt tohoto závažného onemocnění také u mladých žen. Dialog Jessenius vznikl v roce 2009 s cílem rozšířit informovanost široké veřejnosti o závažných onemocněních, jejich průběhu a léčbě a tím zlepšit komunikaci mezi zdravotníky a pacienty i mezi pacienty a rodinnými příslušníky.

Další informace na www.rucenaprsa.cz a na www.dialog-jessenius.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám