Hlavní obsah

Fotbalová Příbram připravila pro dorostence a juniory slavnostní odpoledne

Novinky, Jitka Doubravová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V uplynulé sezoně 2014/2015 zaznamenal klub 1.FK Příbram několik úžasných úspěchů. Nezářil jen A-tým, který se na podzim snažil dostat z posledního místa, a po příchodu nového trenéra Pavla Tobiáše se umístil na 5. místě. Historických úspěchů se dočkala i fotbalová akademie 1.FK Příbram.

Foto: Jitka Doubravová

Petr Větrovský a Štěpán Holý

Článek

Dorost U19 totiž poprvé v historii pod vedením Petra Janoty, (v úvodu podzimu Pavla Tobiáše a Daniela Huni) vybojoval dorostenecký titul. „Je to skvělé, kluci si to náležitě užívají a my také. Na tento úspěch budeme všichni dlouho vzpomínat," řekl Janota.

Příbramský dorost navíc porazil v československém finále mistra Slovenska ze Senice, a stal se tak dokonce československým mistrem. „Je to obrovský úspěch nejen pro náš klub, ale také pro město Příbram a celý Středočeský kraj," uvedl k oběma triumfům ředitel 1.FK Příbram a jeden ze zakladatelů fotbalové akademie Petr Větrovský.

 V Příbrami se bude hrát Champions league

Příbramský dorost si ligovým titulem zajistil právo startovat v juniorské Lize mistrů. Ve středočeské Příbrami se tak v září poprvé rozezní známá hymna Champions league. „Na Ligu mistrů se těšíme a náležitě si ji užijeme. Bude to pro nás skvělý zážitek," okomentoval budoucí výzvu Jiří Januška, s 25 zásahy nejlepší střelec příbramského mužstva a juniorský reprezentant České republiky.

Medaile předával zástupce Středočeského kraje

Poháry a medaile si úspěšní dorostenci vyzvedli v sále příbramského zastupitelstva za účasti zástupců středočeského kraje, sponzorů, rodičů, ale i bývalých trenérů, které klub k této příležitosti mimořádně ocenil čestným uznáním.

Slavnostně jim je předal  zástupce Středočeského kraje Přemysl Landa. „Fotbal je kolektivní sport a jakýkoli úspěch v něm, je taktéž kolektivní úspěch. Proto jsme se rozhodli ocenit čestným uznáním i trenéry, asistenty a vedoucí, kteří s kluky pracovali dříve, myslíme si, že si to zaslouží," vysvětlil Větrovský.

Medaile dostal i juniorský tým

Dorostenci však nebyli jediní, kdo přebíral medaile. Další skvělým umístěním se totiž prezentovala juniorka 1.FK Příbram, která skončila v juniorské celostátní lize druhá. Mužstvo vedené legendou klubu Marcelem Máchou nevyhrálo titul pouze o dva body. Ten připadl Mladé Boleslavi. Medaile juniorskému týmu předával Jan Ježek, majitel Energonu Dobříš. „Chtěl bych všem klukům poděkovat, makali naplno, často jsme hráli v kombinované sestavě, to je prostě úděl juniorky a hráči si dokázali se vším poradit. Za to jim patří dík," vyzdvihl své svěřence Mácha.

První se umístili i žáci U15

Když se k těmto úspěchů přidá ještě první místo starších žáků v žákovské lize po základní části, byl to pro příbramskou akademii mimořádný krok. „S takovými úspěchy jsme upřímně řečeno v první sezóně fungování akademie nepočítali. Jsme z toho nadšeni a budeme se snažit naši akademii ještě více rozvíjet. Nyní nás čeká jednání s novými partnerskými kluby, a to konkrétně s Holandským Zwolle a slavným Juventusem Turín, letošním finalistou Champions league," uzavřel Větrovský. Příbramská akademie tak ukázala, že díky jejímu fungování může zažít takový triumf i nejmenší město v lize.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám