Hlavní obsah

Folková skupina Alison zazpívá o Vánocích v kostele v Kraslicích

Novinky, Mikuláš Zoubek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kraslická skupina Alison zazpívá 25. prosince od 18 hodin v místním Evangelickém kostele. Na programu bude nejen irský folk.

Foto: Mikuláš Zoubek

Skupina Alison

Článek

Skupina Alison působí v Kraslicích a v okolí už 7 let. Jejím hlavním žánrem je irský folk. Krasličtí ji znají zejména z každoročního hudebního Festiválku na konci světa, z jejích vánočních koncertů v Evangelickém kostele a z dalších veřejných vystoupení.

Kapela také jezdí na různé hudební festivaly po celé České republice: Rabštejnské léto, Samsonova rádiovka na Radyni, Trampský Širák na Vysočině, Skotské hry na Sychrově, Ostrovský Kodrcák, apod. Každoročně vystupuje také na festivalu Folková Ohře.

Kapela hraje ve složení: Alena Boháčová (zpěv, flétna, whistle), Renata Stibůrková (zpěv, kytara, bodhrán), Antonín Vyšehradský (kytara a zpěv), Josefina Severová (violoncello), Vladislav Šerák (basová kytara, j. h.), Anna Pataková (housle), Hanka Müllerová (akordeon). V únoru 2012 vydala kapela Alison své první CD se stejnojmenný názvem.  Kapela zvládne za rok asi 30 veřejných vystoupení. 

V předchozích letech kapela získala několik úspěchů v diváckých soutěžích, například v roce 2011 zvítězila na festivalu Keltování a ve stejném roce se stala vítězem Open scény na festivalu Muzika v Hrádku u Rokycan. V témže roce získala také 3. místo v soutěži amatérských kapel Notování v Praze. V současné době se kapela věnuje už jen koncertování a vlastnímu festivalu; soutěžení přenechává mladším kapelám.

Vánoční koncert

Vánoční koncert v Evangelickém kostele v Kraslicích se uskuteční v tradiční čas – 25. prosince v 18 hodin. Míst k sezení v kostelních lavicích je jen asi 100, takže kdo přijde později, bude muset stát. Kapela jistě umí rozehřát své diváky, ale přesto doporučujeme i teplé oblečení a deku, protože kostel není vytápěn. Na programu budou adventní a vánoční písně, irský folk a další.

V rámci tohoto tradičního koncertu v kostele uspořádá kapela Alison dobrovolnou finanční i materiální sbírku pro kočičí útulek Konec toulání, který provozuje Alexandra Jančová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám